Co nového u mladých fotbalistů SKJ Junior Žatec? Rozhovor s trenéry klubu.

Redakce 2023-08-25 09:40:14

Fotbalové soutěže dospělých jsou sice už v plném proudu, mládežnický fotbal však na zahájení nové sezóny ještě čeká. To ale neznamená, že by mladí fotbalisté o prázdninách lenošili. Právě naopak. Příkladem budiž hráči fotbalového oddílu SKJ Junior Žatec. Oddíl vznikl jako autonomně fungující oddíl v rámci sportovního klubu SK Jazzmani Žatec před již více než deseti lety. Přitáhnout děti k fotbalu a vůbec k pohybu. To je hlavní cíl fotbalového oddílu SKJ Junior Žatec. Podle toho, jak rychle se zvyšuje počet hráčů a hráček klubu, se to daří náramně. Prvních 5 let fungoval fotbalový oddíl v rozsahu 2 trenéři a 10 až 15 dětí. V posledních pěti letech se však základna začala velmi dynamicky rozrůstat. Dnes má fotbalový oddíl více než 120 dětí a 15 trenérů. A počet stále roste. A tak jsme položili třem trenérům klubu po jedné otázce.

Jak byste vyhodnotil minulou sezónu a co plánujete pro tu letošní? Odpovídá trenér Radek Vokráčka.
Minulá sezóna proběhla především v duchu sbližování a navazování spolupráce s fotbalovým klubem Slavoj Žatec. Slavoj Žatec se primárně zaměřuje na kategorii dospělých a dorostenecké kategorie. Před začátkem minulé sezóny se oddíly vzájemně domluvily, že v žákovských kategoriích se společně přihlásí jako sdružený tým do soutěže krajského přeboru. Naši kluci tak měli možnost sehrát domácí soutěžní zápasy na stadionu u řeky, kde je krásný trávník a modernizovaná tribuna a kam je chodili podpořit rodiče a kamarádi. Byl to pro ně určitě pěkný zážitk. Pro nadcházející sezónu jsme se rozhodli působit v soutěžích jako samostatný subjekt SKJ Junior Žatec, abychom nabrali další potřebné zkušenosti v tom, jak vše kolem toho organizovat. Oba kluby se však shodly na tom, že tím spolupráce rozhodně nekončí. Cílem obou klubů je mít v Žatci kvalitní fotbal a společně na tom pracovat. Vždyť již za rok budou nejstarší hráči SKJ Junior Žatec přecházet do dorostenecké kategorie, kde nemá náš oddíl ambice v této kategorii fungovat, ale bude tyto kluky posouvat právě klubům, které se na tyto starší kategorie zaměřují, jako je právě i Slavoj Žatec.
Proběhlo nějaké letní soustředění? Odpovídá trenér Petr Kinšt.
Minulý týden jsme se vrátili ze soustředění v Plasech, téměř devadesát dětí a dvanáct trenérů. Doma zůstali v podstatě jen ti nejmenší, školkou povinní, a několik málo těch, kteří již měli s rodiči naplánovány rodinné dovolené. Program týdenního pobytu byl skutečně nabitý. Od náročných tréninků až po zápasy všech věkových kategorií. Síly jsme změřili s týmy SK Petřín Plzeň, Tatran Třemošná nebo TJ Sokol Plasy. Další zajímavostí byl například posilovací trénink pro nejstarší hráče SKJ, o kterou se postaral osobně kondiční trenér Slavie Praha Lukáš Bodeček (dříve prvoligový hráč Vitkorie Žižkov a Sigmy Olomouc), který klukům připravil i prezentaci o zdravém stravování. Cílem soustředění byla samozřejmě fotbalová příprava, ale i stmelování týmu. To se podle mě povedlo a díky za to patří celému realizačnímu týmu.
Co chystáte ještě do začátku sezóny? Odpovídá trenér Radek Záhrobský.
Příprava na novou sezónu je v plném proudu. Od tohoto pondělí jsme již najeli na plný tréninkový režim na armádním hřišti na Flóře s paralelním využitím travnatého sportoviště ZŠ Jižní. V pátek mají starší žáci společný trénink se stejně starými hráči Dukly Praha, kteří se do Žatce po čase opět vrací. Můžeme se tak těšit na další konfrontaci s pražským celkem. Následný sobotní výkop vzájemného přátelského zápasu je plánován na 9. hodinu. Rovněž mladší ročníky čekají finální přípravné zápasy s celky z našeho regionu, tak budeme rádi, když se k nám připojíte nebo nás budete podporovat a sledovat na Facebooku SKJ Junior Žatec nebo v místním tisku.
Děkuji za rozhovor
(ma)

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video