Chomutov má za sebou 7. ročník Chomutovského půlmaratonu

2023-08-30 17:22:22

Chomutov – V sobotu 26. srpna se konal 7. ročník velké sportovní akce Chomutovský půlmaraton. Letošní ročník opět startoval z náměstí 1. máje a závod provedl běžce celým městem. Součástí dne mimo různorodé závody byl i bohatý doprovodný program. Celá akce sklidila velký úspěch.

Běžci měli letos možnost, jako již tradičně, přihlásit se na klasický Chomutovský půlmaraton, který má 21 kilometrů. Běžet ho mohli jak jednotlivci, tak štafetové týmy. Dalším závodem byl Kamencový okruh, který tvoří 7, 5kilometrová trasa, která vede areálem Kamencového jezera. I nejmenší nadšenci do běhu se mohli přihlásit na dětské závody, které se uskutečnily na náměstí 1. máje.

I když letošní ročník Chomutovského půlmaratonu navýšil kapacitu běžců, všechna místa byla naplněna a na náměstí 1. máje se sešlo přes 600 závodníků. Realizace celé této akce byla v rukou obrovského týmu. „V součtu jsou to stovky lidí, kteří nám pomáhají realizovat tuhle skvělou sportovní událost. Já mám z každých pomocných rukou rok co rok velkou radost. Hřeje mě, že i v Chomutově se umíme společně pro něco nadchnout, přát jeden druhému úspěch a taky mu k tomu úspěchu nezištně pomáhat,“ komentuje David Dinda, náměstek primátora.

Na ultimátním prvním místě v hlavním závodu se umístil Jakub Patúc z klubu TJ VTŽ Chomutov, který zaběhl Chomutovský půlmaraton v čase 1:17:08.1. Závodu na 21 kilometru se letošní rok mimo jiné zúčastnil také hokejista NHL David Kämpf, který se umístil na krásném 25. místě s časem 1:37:48.2. V Kamencovém okruhu dominoval běžec z běžeckého klubu F-C Kadaň Tomáš Čech, který trasu zvládl za 26:35.5.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video