Dlužíte za psa či odpady? Využijte milostivé léto

Redakce 2023-09-25 13:41:43

Chomutov - Město Chomutov se připojilo k zákonu o daňovém milostivém létu a umožňuje dlužníkům neplatiti penále a úroky v případě, že do 30. listopadu uhradí celou pohledávku a současně podají žádost o prominutí příslušenství. Milostivé léto se týká pouze pohledávek fyzických osob.

Jakých pohledávek se milostivé léto týká?

- z místních poplatků (poplatek ze psů, poplatek za odpady, poplatek za užívání veřejného prostranství).

- z odvodů za porušení rozpočtové kázně při čerpání dotace z rozpočtu města

Co je příslušenství dluhu?

U místního poplatku je příslušenstvím zvýšení poplatku (nezaplacený poplatek může magistrát rozhodnutím zvýšit až na trojnásobek, takže zvýšení je rozdíl mezi původním poplatkem a vyměřeným „zvýšeným“ poplatkem) a náklady daňové exekuce (pokud ji úřad vedl).

U odvodu za porušení rozpočtové kázně je příslušenstvím penále ve výši 0,04% denně, úrok z posečkané částky a náklady daňové exekuce (pokud ji úřad vedl).

Odpustí mi úřad všechno příslušenství?

Ne. Jen příslušenství místních poplatků a odvodu za porušení rozpočtové kázně, které vám úřad již vyměřil rozhodnutím, pokud určená lhůta k zaplacení uplynula nejpozději 29. září 2022.

Také nelze odpustit příslušenství daňových dluhů, které již vymáhá soudní exekutor.

Náklady exekuce také nelze odpustit, pokud do 30. listopadu 2023 nebudou uhrazeny všechny dluhy vymáhané jedním exekučním příkazem.

Pokud jste v insolvenci, musíte se domluvit s insolvenčním správcem. O odpuštění příslušenství ale můžete požádat u dluhů, které jste zaplatili před zahájením insolvenčního řízení.

Co musím pro odpuštění příslušenství udělat?

Do 30. listopadu 2023 musíte:

- zaplatit místní poplatek (před zvýšením) nebo odvod za porušení rozpočtové kázně (bez příslušenství)

- požádat magistrát o odpuštění příslušenství.

Co když nemám peníze na zaplacení do 30. listopadu 2023?

Pokud na jednotlivém místním poplatku nebo odvodu dlužíte víc než 5 000 Kč, můžete úřad do 30. listopadu 2023 požádat o splátky. Povolení splátek je mimořádně zproštěno správního poplatku ve výši 400 Kč.

Dluh pak zaplatíte ve 12 měsíčních splátkách, první splátka musí být uhrazena do 30. listopadu 2023. Pokud zmeškáte jedinou splátku, splátkový kalendář zanikne a příslušenství se vám neodpustí.

Pokud již daný dluh splácíte, můžete magistrát požádat o ukončení dosavadního splácení a požádat o splátkový kalendář pro milostivé léto.

Na koho se mohu obrátit, pokud chci využít Milostivého léta v Chomutově?

Obrátit se můžete na odbor ekonomiky, jmenovitě paní Alenu Sojkovou (tel. 474 637 257, e-mail a.sojkova@chomutov.cz). 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

VŠEOBECNÁ ZDRAVOTNÍ SESTRA - Domov pro seniory Podbořany

POŽADUJEME: vzdělánÍ zdravotnického směru NABÍZÍME: pracovní poměr na plný úvazek a dobu určitou s možností prodloužení na dobu neurčitou * finanční ohodnocení dle platných platových tarifů (10. platová třída/délka praxe) pro zdravotníky vč. zvláštního příplatku, příplatku za práci o víkendu a svátcích + odměny * 5 týdnů dovolené * příspěvek na dovolenou * příspěvek na penzijní pojištění * příspěvek na stravování * příspěvek na vitamíny a očkování * možnost dalšího vzdělávání. NÁSTUP IHNED
Tel.: 733714024
WWW: https://www.domovpodborany.cz/
E-mail: sulcova@domovpodbořany.cz


Kurátor Chmelařského muzea - Chmelařství, družstvo Žatec

Náplň práce: průvodcovské služby s komentovanými prohlídkami * zpracování účetních dokladů (evidence skladu, pokladny apod.) * účast na veletrzích cestovního ruchu a kulturních akcích ve městě * aktualizace webových stránek muzea a fb * obnova a realizace expozic muzea. Požadujeme: SŠ vzdělání zakončené maturitou * dobré komunikační dovednosti * základní znalost AJ * znalost NJ výhodou * praxe v cestovním ruchu výhodou * samostatnost, ochota učit se novým věcem. Nabízíme: zázemí stabilní firmy * odpovídající mzdové ohodnocení * zajímavou práci * benefity v rámci sociálního programu.
Kontakt: Ing. Milan Vlček
Tel.: 415733207
WWW: https://www.chmelarstvi.cz/images/aktuality/chmelarstvi-prace_170x150_c19oprava.pdf
E-mail: prace@chmelarstvi.cz


Operátor CNC mechatronického soustruhu, obráběč kovů

Náplň práce: obsluha a programování CNC obráběcího centra (soustruhu) * stanovení obráběcích parametrů a sestavení nástrojů a materiálů * kontrola nastavení strojů a kontrola nástrojů, kontrola průběhu práce během výrobního procesu * provádění kontrolního měření vyráběných součástek pomocí různých měřících a zkušebních přístrojů. Požadujeme: SŠ/SOU vzdělání - technické strojní * znalost řídícího systému Fagor * znalost čtení technických výkresů * schopnost samostatně určit technologický postup soustružení a zvolit potřebné nástroje a materiály. Nabízíme: zázemí stabilní firmy * odpovídající mzdové ohodnocení * zajímavou práci * benefity v rámci sociálního programu.
Kontakt: Ing. Milan Vlček
Tel.: 415733207
WWW: https://www.chmelarstvi.cz/images/aktuality/chmelarstvi-prace_170x150_c19oprava.pdf
E-mail: prace@chmelarstvi.cz


Strojní zámečník - Chmelařství, družstvo Žatec

Náplň práce: výroba a montáž česacích linek * zámečnické a svářečské práce. Požadavky: SOU/SŠ vzdělání technické * svářečský kurz na kyslíko-acetylenové svářování plamenem * svářečský průkaz na svařování elektrickým obloukem v ochranné atmosféře. Nabízíme: zázemí stabilní firmy * odpovídající mzdové ohodnocení * zajímavou práci * benefity v rámci sociálního programu.
Kontakt: Ing. Milan Vlček
Tel.: 415733207
WWW: https://www.chmelarstvi.cz/images/aktuality/chmelarstvi-prace_170x150_c19oprava.pdf
E-mail: prace@chmelarstvi.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video