Města advent přivítají 2. prosince

Lucie Steklá 2023-11-23 16:09:00

Louny, Postoloprty - Vánoční strom se letos na Mírovém náměstí v Lounech i v Postoloprtech rozzáří v so-botu 2. prosince v 18 hodin. Oblíbenou tradiční událost v obou městech zpříjemní doprovodný program. V Lounech bude jeho vrcholem vystoupení zpěváka Adama Mišíka, ale také nebeští poslové.


Sobotní program v centru Loun zahájí v osm hodin ráno adventní farmářské trhy. Od 15 hodin vystoupí děti z mateřských školek. Na půl šestou je při-praven koncert žáků ze ZUŠ Louny. V 17.50 hodin pronese adventní projev starosta města Milan Rychtařík. Samotné rozsvícení vánočního stromu bude v 18 hodin. Hned poté zahraje zpěvák Adam Mišík s kapelou. ,,Jedním z důvodů změny termínu oproti zažité tradici jsou právě účinkující. Termín jsme koordinovali také tak, aby nekolidoval s rozsvěcením stromů v okolních velkých městech, protože víme, že řada občanů podniká adventní turistiku za rozsvěcením stromů,” vysvětlil mluvčí města Marcel Mihalik. ,,Strom věnovala soukromá oso-ba, nepadl žádný z vlastnictví Loun. Na jeho výzdobu přispěla skupina ČEZ, které děkujeme,“ dodal.

Letošním nebeským zážitkem bude vystoupení Andělů na chůdách s čarovnými lampami a saněmi. ,,Rozsvícení je mířeno hlavně na děti a věřím, že jim rozzáří oči nejen Adam Mišík, ale i andělé v nadživotní velikosti. O vzpomínkové fotky do rodinného alba nebude nouze. Já budu velmi moc rád, pokud si program užijete a budete sdílet zážitky na sociálních sítích, kde označujte @mestolouny,“ zve na městskou událost starosta M. Rychtařík. Rozsvícením stromu ovšem kulturní vánoční program nekončí. V úterý 5. prosince se mohou děti opět těšit na oblíbenou nadílku Městem chodí Mikukáš.

Do Postoloprt se na první adventní ví-kend chystá zpěvačka Vladivojna La Chia. ,,Vítání adventu u nás proběhne v sobotu 2. prosince, kdy také dojde k rozsvěcení vánočního stromu. Určitě také budou adventní trhy,“ připomněl Pavel Panenka z Kulturních zařízení města Postoloprty. Ve městě ozdobí tradičně strom, který přímo na náměstí roste. ,,Přivítáme také soubor Karmína a zavítá k nám zpěvačka Vladivojna La Chia s violoncellistkou Terezou Kovalovou,“ zve na rozsvěcení Panenka. Program v Postoloprtech zač-ne v jednu odoledne. (mim, lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video