Štěpán Šťastný absolutním vítězem soutěže Judista roku 2023

Redakce 2024-01-17 10:12:00

Louny - Poslední týden před vánoci proběhlo v lounském dojo vyhlášení celoroční bodovací soutěže, nazvané ,,Judista roku”.

Byl to již třetí ročník naší oddílové soutěže, kdy judisté napříč všemi kategoriemi sbírali body za vyhrané zápasy, celkové umístění na turnajích, účast na soustředěních, kempech, nebo třeba na centrálních trénincích našeho kraje. Bojovalo se po celý rok, především na turnajích pořádaných krajským svazem judo, ale také ve středních Čechách, Jihočeském a Královéhradeckém kraji. Lounští judisté dokonce zavítali i na Přebor republiky do Ostravy. Naši judisté v roce 2023 zavítali celkem na devatenáct turnajů po republice, zúčastnili se letního soustředění v Teplicích, několika seminářů a kempů pořádaných i třeba v dalekém Novém Bydžově. Celý rok to byl urputný boj, a o konečném umístění v některých kategoriích rozhodli až poslední turnaje.

V kategorii U8 1. místo Andrej Dorůžka (57 bodů), 2. místo Jakub Slavík (30 b), 1. místo Polina Pyvovarova (14 b). Kategorie U10 1. místo Štěpán Šťastný (145 b), 2. místo Vojta Jirkovský (29b), 3. místo Adam Fišer (19 b). Kategorie U12 1. místo Angela Malypetrová (117 b), 2. místo David Zelenka (111 b), 3. místo Jáchym Pilař (67b). Kategorie U14 1. místo Jáchym Jansa (98 b), 2.místo Vojta Brabec (35 b), 3. místo Lukáš Pechánek (32b).

Absolutním vítězem napříč všemi kategoriemi se stal Štěpán Šťastný, který během celého roku startoval na deseti turnajích, ze kterých si přivezl sedm zlatých a tři stříbrné medaile. Za celý rok vyhrál celkem pětadvacet zá-pasů a prohrál jen tři, z toho dva z nich byli nejtěsnějším možným rozdílem. V příštím roce se Štěpán představí jako nejmladší v kategorii U12, kde jsou pevně dané váhové kategorie, a je předpoklad většího počtu soupeřů. ,,Uvidíme, jak se s tímto popere. V příštím roce se mnoho našich ostře sledovaných závodníků objeví v nových kategoriích, nebo se naopak stanou nejstaršími ve svých nynějších kategoriích. Pro všechny to bude nová výzva, a další šance stát se judistou roku 2024,“ uvedli zástupci klubu Judo Luna Louny. (jul)

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video