Přátelství školek napříč republikou

Lucie Steklá 2024-01-26 14:11:50

Mateřská škola Veltěže v rámci projektu Zdravé školy spolupracuje se školkou ze Znojma.

Veltěže - Skutečně zdravá škola spojuje nehledě na vzdálenost.

Díky zapojení do programu Skutečně zdravá škola spolupracují mateřské školy vzdálené i 350 kilometrů. Mluvíme o Mateřské škole Veltěže z okresu Louny a Ústeckého kraje a také o Mateřské škole nám. Republiky Znojmo z jihu Jihomoravského kraje, které našly společnou řeč a aktivity.

,,Rádi spolupracujeme s ostatními organizacemi, školami, ale hlavně školkami,“ uvádí učitelky z MŠ Veltěže. Pokud se jedná o skutečně zdravou školu, jsou ve školce nakloněni myšlenkové spolupráci velmi rádi. ,,Posíláme náš srdečný pozdrav do vzdálené školky 350 kilometrů od nás, ovšem myšlenkově vzdálené jen jeden milimetr. Tímto pečením a zdobením perníkového srdce posíláme pozdrav do bronzové MŠ nám. Republiky Znojmo v čele se skvělou paní ředitelkou Lenkou a navazujeme společnou již aktivní spolupráci. Zdravíme tímto celý tým školky a všechny znojemské děti. AHOOJ z Veltěž,“ uvedli učitelky z Veltěž u svého příspěvku spřátelené školce.

A odpověď přišla vzápětí. ,,Posíláme pozdrav do Mateřské školy Veltěže. Vzájemná spolupráce nám dělá obrovskou radost a těšíme se na další společný projekt. Ahoj a těšíme se příště,“ odpověděli učitelky a děti z MŠ Rudoleckého Znojmo.

Skutečně zdravá škola je mezinárodně oceňovaný program, který škole zajistí kvalitní stravování a vzdělávání o jídle. Skutečně zdravé školy jsou inspirativními centry vzdělávání k trvale udržitelnému životu prostřednictvím rozvíjení kultury zdravého a udržitelného stravování. Nabízejí dětem jídlo, které je chutné, zdravé a připravené z kvalitních surovin. Školy pomáhají dětem získat představu o tom, odkud jídlo pochází a jak se pěstuje nebo vyrábí. Umožňují svým žákům porozumět vztahům mezi jídlem, které jí, a světem, ve kterém žijí. Děti si ze školy odnášejí základy zdravých stravovacích návyků a znalosti, dovednosti, postoje a kompetence nutné pro udržitelný život.

         (lus), foto: archiv školek


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video