Otužilecká tradice dodržena

Lucie Steklá 2024-01-31 15:05:00

Řeka Ohře se umoudřila, teploty klesly na pravé zimní a nic tak nebránilo uspořádání otužilecké tradice v Lounech. Po loňské premiéře změny místa k lávce u vstupu do areálu lounských Masarykových sadů, se i letos konalo v Lounech tradiční Zimní v Ohři smočení.

 Po nezbytném měření teploty vody a vzduchu, které byly letos opravdu ,,zimní“, nastal čas na křest nováčků od přítomného vodníka. Populární říkanka ,,Spadla lžička do kafíčka, udělala žbluňk“, poté zahájila letošní smočení otužilců a nadšenců za značného potlesku i obdivu přítomných diváků. Voda v den smočení, tedy neděli 14. ledna, měla pouhé 3,8 stupně Celsia, vzduch tři stupně. ,,V tom dnešním větru vše muselo být trochu rychlejší, aby nám nováčci nevychladli - a bylo jich dost. Celkem se nás sešlo sedmnáct kousků coby reklama na otužování. Parametry letos ledové - voda pod 4 stupně Celsia. Děkujeme všem za účast a přejeme celý zbytek zimy bez rýmy!“ uvedl za pořadatele z Přívozu LN Jan Žalud. Současně upozornil, že se opět rozjela Sauna u Přívozu.

(lus), foto: Ladislav Bába

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video