Ústecký kraj má od ledna novou ředitelku Úřadu práce

Redakce 2024-02-13 07:38:00

Stala se jí lounská místostarostka Martina Bečvářová.

Region - Ředitelkou Krajské pobočky Úřadu práce v Ústí nad Labem se od začátku roku 2024 nově stala Martina Bečvářová, která zvítězila ve výběrovém řízení na toto služební místo.

Dosud vedla Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR v Teplicích. Úřad práce je klíčovou státní institucí v oblasti zprostředkování zaměstnání, poskytování podpor v nezaměstnanosti, rekvalifikací a poskytování ne-pojistných sociálních dávek (příspěvek na bydlení, rodičovský příspěvek, přídavek na dítě, příspěvek na péči).

,,Oblast zaměstnanosti a trhu práce v Ústeckém kraji má velký potenciál, který je potřeba naplno využít. K tomu může Úřad práce ČR přispět svými iniciativami, jako je zajištění odborných školení a programů pro rozvoj dovedností a znalostí, spoluprací s podniky pro vytváření pracovních příležitostí a jejich následnou podporou. Otevřeným dialogem s místními firmami a komunitou může také přinést užitečné nápady, které povedou k novým inovacím a podnikatelským projektům, které by mohly posílit místní ekonomiku s cílem dosažení vysoké zaměstnanosti a navýšení kvalifikované a inkluzivní pracovní síly,“ říká Martina Bečvářová, nová ředitelka Krajské pobočky Úřadu práce v Ústí nad Labem, která na Ústecký kraj nedá dopustit.

Martina Bečvářová byla ředitelkou kontaktního pracoviště Úřadu práce přes dvanáct let. Nepojistným sociál-ním dávkám a problematice zaměstnanosti se věnuje od roku 1995. Působila také v místní a okresní správě a jako technik v elektrárně v Počeradech. Vystudovala totiž České vysoké učení technické v Praze. Ráda tráví volný čas se svou rodinou a také ráda sportuje, věnuje se běhu a volejbalu.

,,Ústecký kraj patří mezi strukturálně nejvíce znevýhodněné regiony naší země. Trpí problémy v oblasti zaměstnanosti, ekonomiky i sociální sféry, je zde dlouhodobě jedna z nejvyšších nezaměstnaností. O to důležitější je, aby v tomto kraji byl Úřad práce co nejaktivnější, a právě proto jsme paní ředitelku Bečvářovou vybrali. Očekávám od ní, že v Ústeckém kraji postupně transformuje celý Úřad práce do pružnější, efektivnější státní organizace, která dokáže rychle a spolehlivě poradit a pomoci lidem v různých životních situacích, zejména těm zranitelným. Věřím, že si povede dobře, ze své pozice se ji budu snažit maximálně podpořit,“ shrnuje generální ředitel Úřadu práce ČR Daniel Krištof.

Na podzim loňského roku byla v souladu se zákonem o státní službě vyhlášena výběrová řízení na místa ředitelů Krajských poboček Úřadu práce ČR. Do výběrového řízení se přihlásily desítky kvalitních zájemců nejen z řad zaměstnanců Úřadu práce, ale i z dalších státních institucí či soukromého sektoru. V čele Krajských poboček Úřadu práce ČR nyní stojí osm nových ředitelů, v dalších krajích pozici obhájili ředitelé dosavadní.

DVĚ otázky pro novou ředitelku:

Jaké je vaše oblíbené místo v Ústeckém kraji?

Je to západní část Českého středohoří - Raná, Oblík, Milá, až po Hazmburk - neuvěřitelně krásná příroda, pokaždé si uvědomím, že jsem ráda, že je mohu téměř denně naživo vidět.

Co je váš největší životní úspěch?

Životní úspěch je velmi subjektivní a závisí na individuálních cílech a hod-notách, může být spojen s osobním štěstím, ale i s profesním rozvojem nebo i přínosem pro společnost. Mně osobně naplňuje spokojeností, když to, čemu se věnuji a mé budoucí směřování (vize) má smysl a je přínosem nejen pro mne, ale i pro ostatní či společnost a samozřejmě jsem šťastná za mou rodinu. Ale spoustu cílů mám ještě před sebou, stále mám chuť i energii věci posouvat. A jsem velkou optimistkou. 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video