V žatecké Galerii U Radnice proběhla vernisáž výstavy ,,Foto LOVE”

Hedvika Mašková 2024-02-15 13:04:00

Hodiny a hodiny toulání přírodou nebo dlouhá čekání ve fotostanu a pořizování fotografií ptactva a zvěře. Neobvyklý koníček dvojice fotografů zaujal galeristu Petra Pavla Šimáčka a slovo dalo slovo, výsledkem je výstava fotografií přírody, ptáků a zvěře Dáši Sulovské a Bedřicha Klimy s názvem ,,Foto LOVE”, která byla zahájena vernisáží minulou sobotu.

Dášu Sulovskou znají v Žatci spíš jako profesionálku, která nabízí péči o tělo a duši, ale málo kdo ví, že kromě relaxačních masáží se zajímá také o fotografování. Ať už to jsou krajinky, portréty, hry stínů a světel. K focení v přírodě se dostala před více jak pěti lety, kdy se seznámila se svým nynějším přítelem Bedřichem Klimou, který má s fotografováním dlouholetou zkušenost. Společně pak následovaly toulky přírodou, vyjížďky k rybníkům, k lesům, seznamování s jednotlivými druhy zvěře a ptactva. Doslova fotografický boom zažili za covidu, kdy vyráželi s fotoaparátem do terénu téměř každý den.

„V současné době už tolik příležitosti a času na naše fotolovy není, ale když už se najde chvíle, rádi společně vyrazíme na známá i neznámá místa s očekáváním zachycení nových či zajímavých fotoobjektů přírody,“ říká Dáša Sulovská.

To Bedřich Klima z Chebu se začal seznamovat s fotoaparátem už v šestnácti letech, kdy začal dokumentovat fotbalová utkání tehdejší Rudé hvězdy Cheb, která se probojovala do nejvyšší fotbalové soutěže. A když se mu naskytla v roce 1994 možnost stát se fotoreportérem Chebského deníku, neváhal ani minutu. Nakonec u novinařiny zůstal dlouhých třiadvacet let, kdy se už jako sportovní redaktor věnoval převážně sportovní fotografii. „Víte, vždy mne fascinovalo zachycení sportovního okamžiku, ať už šlo o fotbal, hokej, házenou, atletiku, nohejbal či další sporty. Podobné to je v přírodě,“ svěřil se Bedřich Klima. Také proto se po odchodu z novinářské branže začal věnovat fotografii přírody, zvěře a ptactva. I zde totiž platí, že pokud chceme vyfotografovat některé zvíře či dravce, musíme o něm něco vědět, přečíst si důležité informace. Samozřejmě tu hrají velkou roli také náhoda a štěstí. 

Výstava jejich ,,úlovků” potrvá v žatecké Galerii U Radnice do 9. března. 

Foto: Galerie U Radnice Žatec

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video