Valentýnský koncert zaplnil žatecké divadlo

Alla Želinská 2024-02-21 08:30:00

Lásko má já stůňu, Dobytí ráje, Bohemian Rhapsody, Tenkrát na Západě, Love Tonight… Tyto a mnohé další romantické skladby zazněly minulý týden na Valentýnském koncertě před plným hledištěm v žateckém divadle.

Dirigent, skladatel, hudebník Jiří Knotte přizval tentokrát ke svému vystoupení v Žatci sólisty, pěvkyně Michaelu Katrákovou a Barboru de Nunes-Cambraia, zpěváka Martina Matouška a houslistu Milana Broučka. Koncert plný krásných muzikálových, filmových a dalších melodií se konal před svátkem zamilovaných svatého Valentýna. Zazněly písně z muzikálů Fantom Opery, Noc na Karlštejně, Evita, West Side Story, My Fair Lady, filmové melodie od E. Morricone, písně z repertoáru Eltona Johna, Elvise Presleyho, ale také slavná Bohemian Rhapsody od Queen, brilantní houslový Čardáš a mnohé další krásné skladby. Hudebníci i sólisté sklízeli velký potlesk, diváci si vysloužili i přídavek.

Jiří Knotte, který provázel celý program také slovem, brilantně zahrál na klavír světoznámé melodie, houslista Milan Brouček, primáš plzeňské Cimbálové muziky CM-MB a sólohouslista Plzeňské filharmonie, předvedl virtuosní výkon, mnohé chytil za srdce Uherský tanec č. 5 nebo Montiho Čardáš v jeho podání. Nezapomenutelným zážitkem byly výkony opěrní pěvkyně Michaely Katrákové, která se řadí mezi naše nejpřednější špičkové sopranistky, a Barbory de Nunes-Cambraia, jedinečné svým specifickým, těžko zařaditelným typem hlasu zvaným Falcon, a barytonisty Martina Matouška, sólisty divadel v Praze, Plzni a Ústí nad Labem, který již 14 let je sólistou Vánočního koncertu J. J. Ryba - Česká mše vánoční "Hej, Mistře!" pořádaného každoročně v Městském divadle Žatec uměleckou agenturou Čajka. Do Žatce tedy přinesla další skvělý koncert, jenž vyprodal městské divadlo a dokázal bavit i dojímat.

Pořádající agentura plánuje do budoucna koncert také v Podbořanech. „Děkujeme všem za přízeň a lásku k hudbě! Nyní již předem všechny zvu 4. května na náš koncert Andrey Kalivodové a Jiřího Knotte v kostele ve Velké Černoci,“ předeslala Jiřina Čajková.

Foto: A. Želinská, P. Melicherčík

Krátké video 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video