Vroutek: Centrum Vilém už sídlí v nových prostorách

Alla Želinská 2024-02-19 14:40:00

Na konci února loňského roku členové volnočasového centra Vilém ve Vroutku obdrželi klíče od prostor ve starém zdravotním středisku, které jim město zapůjčilo pro fungování centra, které od začátku mělo prozatím přístřeší v KD. Téměř rok trvaly práce spojené nejdříve s vyklízením, pak stavebními úpravami a zařizováním nového sídla. Jak vše probíhalo, nám přiblížila předsedkyně spolku Vilém Veronika Klemsová.

„Momentálně obýváme bývalé prostory – ordinace zubaře, čekárna zubaře, čekárna obvodního lékaře a sesterna obvodního lékaře. Jelikož tyto prostory zůstaly s kompletním původním vybavením, museli jsme nejdříve zajistit jejich vyklizení, s tím nám město pomohlo. Dále bylo potřeba udělat stavební úpravy. Museli jsme vybourat příčku mezi oběma čekárnami, aby nám vznikla větší místnost pro vybudování herničky pro děti, dále příčka mezi sesternou a ordinací a uzavření dvou vchodů do herničky z chodby sádrokartonem. S tím nám pomohlo zčásti město, Stanislav Kuthan, který má stavební firmu, a další dobrovolní brigádníci. Dobrovolníci nám pomohli i s výmalbou všech prostor a úklidem. Všem patří velké díky,“ říká za Volnočasové centrum Vilém V. Klemsová.

V prostorách sesterny tak vnikla kancelář, kde se plánují všechny aktivity centra. V prostorách ordinace zubního lékaře vzniklo místo na společné tvoření a posezení. „Zde máme k dispozici i kuchyňský koutek a malý sklad materiálu k tvoření. Na chodbě jsme vytvořili prostor pro odložení ošacení a přezutí a samozřejmě místo, kde mohou maminky nechat stát kočárky a případná odrážedla,“ pokračuje Veronika.

Bylo potřeba úprav i na elektrických rozvodech, kde došlo k úpravě rozdělení akumulačních kamen, kvůli zajištění správného účtování spotřeby energie, kontrola a přidání vypínačů a zásuvek. Dále proběhly úpravy a opravy odpadů a záchodů. Odstranění přebytečných umyvadel a nábytku.

„V herničce jsme nechali na zdi namalovat dětské obrázky, abychom to tu měli veselejší. Ty nám malovala dobrovolnice Jana Koderová. Do herničky jsme nechali položit koberec. Natíraly se všude lišty u obkladů, co jsou na zdech, zárubně, veškerá okna a také jsme zrenovovali některé kousky nábytku, jako byly židle a pár úložních prostor. Také jsme pořídili police do kanceláře a do místnosti s posezením. Spoustu práce jsme zastali sami. S vybavením nových prostor nám pomohla místní mateřská školka, která nám darovala vyřazené věci a hračky. Město Vroutek nám po společné dohodě nechalo některý původní nábytek. Spoustu hraček a vybavení jsme dostali od dobrovolných dárců. Financování této rekonstrukce bylo zajištěno převážně z dotace Fondu Logit ve spolupráci s Ústeckou komunitní nadací, kde jsme získali 20 000 Kč, a samozřejmě z peněz našeho centra,“ přiblížila Veronika Klemsová.

Spolek Vilém má ještě k rekonstrukci venkovní prostory, které plánuje opravit, upravit a zvelebit, ale to už bude zase další etapa. Nové prostory volnočasové centrum Vilém otevřelo v pátek 2. února a těší se z krásné návštěvnosti. Centrum přitahuje jak maminky s dětmi, tak babičky, tety, kamarádky... „Novinkou v našem centru je možnost zapůjčení prostor pro konání dětských narozeninových oslav (pro více informací zájemci mohou volat na 728 899 987). Chystáme samozřejmě i další novinky, ale musíme vše postupně naplánovat a rozvrhnout,“ shrnula Veronika. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video