Postoloprty každoročně investují miliony do rozvoje

Lucie Steklá 2024-02-25 11:54:00

Postoloprty – Abnormální. Takové jsou již pět let investice v Postoloprtech. ,,Pro město s necelými pěti tisíci obyvateli je to naprosto výjimečná záležitost. Vždyť jsme za posledních pět let vložili do našeho rozvoje více než 300 milionů korun,“ uvedl starosta města Zdeněk Pištora.

Když Postoloprty shrnou patnáct největších investic, dostanou se na částku dvacet milionů za loňský rok. ,,Naše investice jsou abnormální od roku 2019. V roce 2023 jsme maličko přibrzdili, ale to jen proto, abychom v roce v roce letošním posunuli naši práci k novému investičnímu rekordu v historii města,“ dodal Z. Pištora.

Loni byla v Postoloprtech největší investicí dostavba nových Domů s pečovatelskou službou za sedm milionů korun nebo rekonstrukce místní komunikace Dolní Březno stála 5,4 milionu. Po milionu korun město investovalo do rekonstrukce zrcadlového sálu v základní škola, projektová dokumentace pro přípravu dalších akcí, náhrobek prvního rozhlasového redaktora - rodáka z Postoloprt či rekonstrukce veřejného osvětlení. O sto tisíc více město investovalo do rekonstrukce komunikace Dvořákova, opravy městského majetku si vyžádaly náklady 1,5 milionu korun. Dalšími investicemi byla výměna oken administrativní budovy SMP (500 tisíc), oprava silnice Rvenice (320 tisíc), opravy silnic a autobusových zastávek přišly městskou kasu na 400 tisíc, opravy drobných kulturních památek (kapličky, křížky) na dvě stě tisíc, stejně jako investice do dětských hřišť na vesnicích. Pořízení solárních svítidel vyšlo na 230 tisíc. ,,Jak jsem již řekl, je to méně než v předcházejících letech, ale to jen proto, abychom se připravili na rok 2024, kdy investice překročí 130 milionů. Tím opět posuneme rekordní výši v celé historii Postoloprt.

Vysoké jsou také provozní výdaje města, dotace pro školská zařízení byla 10,5 milionů, do kultury 6,2 milionů, dotace pro hasiče byly jeden milion, provoz bazénu si vyžádal náklady čtyři miliony, stejně jako veřejné osvětlení. Za odpady Postoloprty zaplatily v roce 2023 deset milionů, spolky radnice podpořila jedním milionem. Kromě dalšího stojí ještě celá vnitřní správa města více než 30 milionů korun. (lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video