Žatec nemá zimní stadion. Má ovšem svůj hokejový tým

Hedvika Mašková 2024-03-20 11:33:00

Absence zimního stadionu v Žatci nezabránila partě zdejších nadšenců v tom, aby dali dohromady hokejový tým, se kterým již absolvovali první sezónu amatérské hokejové Fofr ligy. Říkají si HC Gurmáni Žatec a v současné době měří své síly a sbírají zkušenosti v přátelských utkáních a připravují se na další sezónu, která odstartuje opět na podzim.

,,Jsme parta hokejových amatérů, která se začala pravidelně scházet na malém ledu ve Vrskmani zhruba od března minulého roku. Myšlenka hrát nějakou soutěž byla již na úplném začátku, nicméně šlo o naivní představu kdesi v mlze. Jakmile jsme už jezdili nějakou dobu a kamarádů přibývalo, řekli jsme si, že do toho chceme jít a naplno!” sdělil vedoucí týmu HC Gurmáni Žatec Daniel Kačenák.

Svůj první zápas, který byl i historicky prvním zápasem zcela nové amatérské Fofr ligy, odehráli Žatečtí Gurmáni 26. listopadu. Poslední zápas v sezóně odehráli třetí únorovou neděli. Mezi jejich soupeře patřily týmy Litvínov Lancers, Plumbers Litvínov a HC Kačeři Teplice.

,,Naši první sezónu hodnotím kladně, avšak pro nás, jakožto úplné začátečníky byla poměrně náročná. Odehráli jsme jedenáct utkání a umístili se na chvostu soutěže, avšak remíza v posledním utkání se samotným vítězem soutěže nás velmi potěšila,” shrnul našim novinám účast v lize Daniel Kačenák.

Jako nejlepší střelec žateckých hokejistů se v první sezóně ukázal Jiří Hanzlík, který dohromady vsítil šest gólů.

,,Nyní trénujeme vždy jednou týdně v Bílině. Do té doby jsme jezdili jen hrát buď do Litvínova, zmiňované Vrskmaně nebo do Loun s jinými partami hráčů. Zároveň teď hrajeme přátelská utkání. Poslední uplynulou neděli proti HC Sharks Ústí nad Labem,” dodal závěrem vedoucí týmu.

Foto: Hokejový tým HC Gurmáni Žatec na fotografii ve složení Miroslav Nový, Tibor Čatai, Lukáš Zmeškal, Daniel Kačenák, Jiří Hanzlík, Daniel Řepík, Jiří Kořán, David Chot, Václav Chot (horní řada zleva) a Jiří Horáček, Patrik Provazník, Tomáš Kodrle, Jan Vápeník (spodní řada zleva). V první sezóně amatérské Fofr ligy se ukázal jako nejlepší střelec týmu Jiří Hanzlík. Foto: archiv týmu

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video