Podbořanští šachisté jsou ve středu tabulky

Alla Želinská 2024-03-15 10:40:00

První březnovou neděli podbořanští šachisté doma přivítali velmi nebezpečný tým z Údlic. Soupeři se letos příliš nedaří a v tabulce se pohybuje ve vodách sestupu. Domácí tým se nachází o jednu příčku výše. Zápas byl pro obě mužstva klíčový. Hostitelé neponechali nic náhodě a nastoupili v nejsilnější sestavě, soupeř nikoliv, a od začátku to bylo znát.

Jako první domácí dostal do vedení Míra Srkal kontumační výhrou, když soupeřovi zazvonily elektronické hodinky a rozhodčí Honza Libosvár byl nekompromisní. Na 2:0 zvýšil Jindra Korsa, když se mu po dvou hodinách hry vzdal tah před matem Nudčenko. Poté remizoval Dan Balín, který ve vyrovnané koncovce přijal soupeřovu nabídku. Do komfortního vedení podbořanské hráče dostal kapitán Honza Balín, který suverénně přehrál zkušeného Jirku Horáka. Pikantní souboj se odehrál na třetí šachovnici, kdy proti sobě nastoupili dva kamará-di a bývalí spoluhráči Míra Trnka a za hosty hrající Lukáš Tichý. Partie skončila po boji remízou věčným šachem.

Vítězství v zápase Tatranu zajistila hra Mirka Picherta, který v lepší pozici nabídl remízu a soupeř ji přijal. "Je to týmový hráč a přinesl nám důležité body do tabulky. Zápas se již v klidu dohrával," vyzdvihl roli hráče M. Picherta kapitán Jan Balín. Za hosty už jen snížil zkušený trenér Kalužný, který ve střední hře přehrál Kamila Balína. Na konečných 5,5 : 2,5 potvrdil domácí vítězství Jirka Korsa, který v časové tísni přepočítal mladého Peroutku.

„Vítězstvím jsme se posunuli do klidné-ho středu tabulky. Všem díky za bojovnost. V neděli 24. března nás čeká doma tým z Oseka. Přijďte nás podpořit. Šachu zdar!“ shrnul kapitán Jan Balín. 

Tatran Podbořany – Sokol Údlice B 5,5 : 2,5

Foto: Jan Libosvar

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video