Výstava ukazuje proměny školství

Lucie Steklá 2024-04-09 20:08:00

Louny - Vernisáž minulý čtvrtek otevřela školní výstavu s názvem ,,Od Marie Terezie po dnešek“, která je k vidění v areálu budovy školy ZŠ Školní Louny.


,,Protože na Osmičce máme rádi projekty a zajímavé výzvy, rozhodli jsme se opět uspořádat školní výstavu, v pořadí druhou, s názvem Od Marie Terezie po dnešek, aneb proměny českého školství. Zaměřena bude nejen na to, jak se v průběhu let měnila podoba vysvědčení, ale podařilo se nám zapůjčit mnoho vzácných, známých i méně známých artefaktů doby dávno i nedávno minulé,“ zve ředitel školy Lukáš Valda.

Partnery výstavy jsou Národní pedagogické muzeum a knihovna J. A. Komenského v Praze a Oblastní muzeum Louny a Státní okresní archiv v Lounech.

Výstava bude přístupná během dopoledne skupinám a třídám. Pro veřejnost bude k vidění v odpoledních hodinách během pracovního týdne od 14 do 18 hodin. ,,Každý si může z našich webových stránek stáhnout pracovní list, kde jsou otázky, na které nalezne odpovědi právě na naší výstavě. Dovolte mi, abych Vás všechny tímto srdečně pozval k jejímu zhlédnutí,“ dodal ředitel. Výstava bude přístupná do 26. dubna. (lus)


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video