Louny, Poeticky! oslavily talent mladých recitátorů

Redakce 2024-04-18 06:13:00

Louny - Krajská postupová recitační přehlídka Louny, Poeticky! 2024 s postupem na národní přehlídku Wolkrův Prostějov se konala v sobotu 23. března v Lounech. Přehlídka, která se koná pod záštitou Městské knihovny Louny, je určena pro mladé recitátory z Ústeckého kraje a dává jim možnost zabojovat o postup na prestižní celostátní festival.

Letošního ročníku se zúčastnilo celkem patnáct sólových recitátorů ve dvou kategoriích a 2 soubory divadla poezie. V kategorii do 18 let věku (1. kategorie) porotu nejvíce zaujali Anna Bártová, Štěpán Kovář, Leontýna Líbová, Aneta Menclová a Františka Zikánová. V kategorii do 21 let věku (2. kategorie) bude Ústecký kraj reprezentovat Petra Vališová.

Všichni účastníci předvedli skvělé výkony a porota ocenila jejich přednes, výběr textu a jeho podání. Odborný lektorský sbor ve složení Jan Anderle, Olga Strašáková a Ondřej Šulc jim také poskytl cenné rady a připomínky pro jejich další umělecký růst.

Přehlídka Louny, Poeticky! je skvělou příležitostí pro mladé recitátory, aby se prezentovali před odbornou porotou a získali cenné zkušenosti. Je také důležitou platformou pro propagaci uměleckého přednesu a pro podporu mladých talentů.

Všem postupujícím recitátorům gratulujeme a přejeme hodně štěstí na Wolkrově Prostějově!

Více informací o přehlídce Louny, Poeticky! naleznete na webových stránkách knihovny Louny. Přehlídku finančně podpořily Ministerstvo kultury a MŠMT prostřednictvím národního informačního a poradenského střediska pro kulturu NIPOS-ARTAMA, Ústecký kraj, recitátoři byli tradičně obdarováni výrobky Spolku paní, dam a dívek. Ondřej Kunc, MKL


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video