Všichni lidé rodí se svobodní a sobě rovní

Lucie Steklá 2024-04-06 22:34:00

Lounská městská knihovna zve na výstavu, kterou k 75. výročí Deklarace lidských práv připravilo Informační centrum OSN v Praze. Výstava vznikla v roce 2023 u příležitosti 75. výročí přijetí Všeobecné deklarace lidských práv Valným shromážděním OSN. Ve srozumitelně interpretované podobě tato výstava představuje všech třicet článků dokumentu, jenž je základním kamenem veškerých mezinárodních úmluv o lidských právech.

 Před týdnem ji z děčínské štace přivezla ředitelka Dagmar Kučerová a vedoucí knihovník Ondřej Kunc. Výstava se jmenuje Všichni lidé rodí se svobodní a sobě rovni. Ke zhlédnutí je výstava v celé knihovně, každý den během otevírací doby. ,, Lidská pravá jsou vlastní nám všem, bez ohledu na národnost, pohlaví, etnický původ, barvu pleti, náboženství, jazyk nebo jiné postavení. Lidská práva jsou práva, která máme jednoduše proto, že existujeme jako lidské bytosti. Nejsou udělována žádným státem. Tato univerzální práva patří nám všem. Zahrnují vše od nejzákladnějšího práva na život až po práva, kvůli kterým stojí za to žít - jako je právo na stravu, vzdělání, práci, zdraví, zdravé životní prostředí nebo svobodu,“ uvádí autoři výstavy. (kah, lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video