V Lounech porostou javory, lípy i okrasné jabloně

Lucie Steklá 2024-05-06 03:46:00

Louny - Během jara město vysazuje celkem šest desítek stromů. Jsou mezi nimi javory, lípy, jilmy, okrasné jabloně a další druhy. Výsadba zeleně je pro život ve městě důležitá a Louny o ni dbají. Stromy budou dělat lidem radost v různých lokalitách.

Mladé stromky se postupně objevily už v ulici Tomanova, Přemyslovců, K Velodromu, Pod Nemocnicí nebo v Masarykových sadech. Těšit se na ně mohou ale také obyvatelé ulice Husova či SNP, za ZŠ Prokopa Holého, podél stezky Pod Červeňákem, v Brloze, na Náměstí Rudé armády a v dalších částech Loun.

,,O biodiverzitu musíme dbát. V suchých a horkých letních dnech ochlazuje zeleň okolí, poskytuje stín a je útočištěm pro ptactvo. Jsem velkým milovníkem zeleně, a proto výsadbu podporuji. Byl bych velmi rád, pokud bychom stromů vysázeli ještě více,“ říká starosta Milan Rychtařík.

O výsadbu i povýsadbovou péči se stará firma Rekultivační výstavba Most, Odborná péče, která pomůže dřevinám snáze se přizpůsobit novému mí-stu, trvá tři roky. Zahrnuje kontrolu stavu vysazených dřevin, zálivku, odplevelení stromové mísy, kontrolu kotvení a v případě potřeby též výchovný řez. (lus)

 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video