Premiérové MČR braňáku se zástupci okresu

Lucie Steklá 2024-05-21 08:45:00

Cítoliby, Peruc, Vlašim - Ve Vlašimi proběhlo v dubnu první Mistrovství ČR ZHVB, zkráceně braňák. Když se Závod požárnické všestrannosti oddělil od hry Plamen a dorostu a vznikl ZHVB, který byl zařazen do kategorie vzdělávání a tím se stal samostatnou postupující disciplínou.


Své zastoupení měl na braňáku i okres Louny. Mladé hasičky, které se znají ze závodů Stimaxu, se domluvily, a společně vytvořily družstvo. A dařilo se jim! V kategorii dorostenek získaly šesté místo. Pod hlavičkou SDH Domoušice závodily: Eliška Kupčeková (SDH Lubenec), Nikol Peterková (SDH Obora), Lucie Viktorie Šponiarová (SDH Cítoliby), Kateřina Kopecká (SDH Domoušice), Martina Šmahelová (SDH Domoušice), náhradnicí byla Barbora Murňáková (SDH Domoušice). Druhým zástupcem Ústeckého kraje a současně okresu Louny na premiérovém ročníku braňáku bylo družstvo Peruce, které obsadilo 24. místo.

Své zastoupení, opět jediné týmy z kraje, měli také dorostenci. Tým SDH Cítoliby (Hezoun Josef, Herzog Marek, Matěj Ulrich, Wasserbauer Matěj, Zach Jiří) skončil na devatenáctém místě, tým z Peruce na místě jednadvacátém. ,,Úspěšně jsme prošli křtem na Mistrovství republiky v Závodu hasičské všestrannosti a brannosti ve Vlašimi. Změřili jsme síly s třiceti nejlepšími týmy dorostenců a dorostenek z celé České republiky a dosáhli jsme na skvělého umístění. Na všechny závodníky jsme nesmírně pyšní a patří jim velká gratulace. Zároveň děkujeme všem, kteří nás podporují a pomáhají nám posouvat se výše,“ uvedli zástupci SDH Peruc.

Na start braňáku se postavily pěti-členné hlídky dorostenců, hlídky smíšené a hlídky dorostenek. V neděli kategorie mladších a starších hasičů. Počasí závodníkům přálo. A jak se říká, dobré počasí je sedmdesát procent úspěchu celé akce. ,,Při vyhodnocení, která probíhala průběžně dle kategorií, jsem se všech ptala, jak se jim líbila trať, jak se jim běželo. Odezva byla vždy perfektní. A na otázku od starostky SH ČMS nebo ode mě, zda budeme v této soutěži pokračovat a zda to má smysl, byla vždy kladná odpověď. Chci dodat, že panovala krásná atmosféra, neuvěřitelná. Někomu vháněla i slzy do očí. Krásné počasí, šum malé říčky Blanice, zpěv ptáků, ale především rozzářené tváře soutěžících, vedoucích, diváků. Byl to krásný koncert,“ uvedla za pořadatele Da-na Vilímková z OSH Benešov. (lus)


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video