Zloun má nejlepšího ,,kyseláče”

Lucie Steklá 2024-06-06 09:19:00

Litoměřice, Louny - Absolutním vítězem třetího ročníku soutěže Pivo Ústeckého kraje se stal litoměřický Biskupský pivovar U sv. Štěpána, který zároveň získal titul Pivo Zahrady Čech. V soutěži o to nejlepší pivo uspěl také lounský minipivovar Pivo Zloun (na snímku zástupce pivovaru v hnědém tričku s certifikátem za ,,kyseláče” Orange & Honey).

V kategoriích Světlé výčepní pivo a Tmavý ležák si hned dvě první místa odnesli zástupci Pivovaru Kocour Varnsdorf. V kategorii Český světlý ležák vyhrál se svým Děkanem Biskupský pivovar U sv. Štěpána, který se zároveň stal absolutním vítězem soutěže a přivezl si domů ocenění Pivo Zahrady Čech. Hákův parní pivovar zabodoval hned dvakrát, a to v kategorii Silné tmavé pivo a India Pale Lager. V kategorii kyselých piv Sour první místo obsadil minipivovar Pivo Zloun. Podřipský rodinný pivovar vyhrál v kategorii Stout. Vítězem American Pale Ale se stal Pivovar M3 Most. ,,Ze soutěže Pivo Ústeckého kraje se stala tradiční akce, která si klade za cíl propagovat a podporovat výrobu piva v Ústeckém kraji. V letošním roce jsme ocenili celkem šest pivovarů působících právě v Ústeckém kraji, které se snažíme dále prezentovat i na akcích pořádaných Městskými kulturními zařízeními. Novinkou tohoto ročníku bylo ocenění nejlepšího piva, jehož výherce si odnesl titul Pivo Zahrady Čech. Těší nás, že se každoročně zvyšuje počet přihlášených pivovarů a vzorků,“ sdělila ředitelka soutěže a zároveň ředitelka MKZ Litoměřice Michaela Mokrá.

Soutěže se zúčastnilo jedenáct minipivovarů z Ústeckého kraje s téměř pěti desítkami vzorků piv a soutěžilo se v osmi kategoriích. Nejvíce obodované pivo obdrželo navíc titul Pivo Zahrady Čech. V pátek se konala degustační část. Odborná porota složená z akreditovaných degustátorů, zástupců pivovarů, kraje a města Litoměřice hodnotila téměř pět desítek vzorků piv v osmi kategoriích. (lus, an)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

SAMOSTATNÁ ÚČETNÍ - LOUNY

Jsme fandové digitálního účetnictví, umělé inteligence a moderních technologií a do naší lounské kanceláře hledáme novou posilu pro stálou nebo nárazovou spolupráci externí nebo interní formou. Předchozí zkušenost s účetnictvím je nutná, moderní technologie zaškolíme a zvládneme společně. Požadujeme ochotu učit se novým věcem, pozitivní, zodpovědný a aktivní přístup.
Tel.: 777197823
E-mail: info@arelas.cz


VŠEOBECNÁ ZDRAVOTNÍ SESTRA - Domov pro seniory Podbořany

Nástup možný ihned! POŽADUJEME: vzdělání zdravotníckého směru NABÍZÍME: pracovní poměr na plný úvazek a dobu určitou s možností prodloužení na dobu neurčitou; pracovní poměr na DPP nebo DPČ; zvláštní příplatek pro zdravotníky + příplatek za práci o víkendu a svátcích + odměny; 5 týdnů dovolené; příspěvek na dovolenou; příspěvek na penzijní pojištění; příspěvek na stravování; příspěvek na vitamínové prostředky + očkování; možnost dalšího vzdělávání. Profesní životopis zašlete na uvedený e-mail.
Kontakt: paní Šulcová
Tel.: 733714024
WWW: https://www.domovpodborany.cz/
E-mail: sulcova@domovpodbořany.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video