Kraj vyhrožuje VZP. Kvůli nemocnici v Žatci

Veronika Salášková 2012-10-22 00:25:00

Žatec – Petice za zachování dětského a gynekologicko-porodnického oddělení žatecké nemocnice měla smysl. Po absolutní podpoře, kterou získala v Senátu Parlamentu ČR, následoval posun v postoji VZP. Navíc (ne)čekaně radikální před volbami byla i hejtmanka Vaňhová, která na předvolebním mítinku v Žatci vyhrožovala VZP, že pokud neuzavře s žateckou nemocnici smlouvy o poskytování péče ve stejném rozsahu, nepodepíše smlouvy s VZP ani Krajská zdravotní. 

V rámci krajské předvolební kampaně, která vrcholila na začátku října, je navíc jasně znát, že většina politických stran a uskupení kandidujících do krajského zastupitelstva pochopila, že „krajské zdravotnictví není jen Krajská zdravotní“. Postoj k zachování nezmenšeného rozsahu zdravotní péče v žatecké nemocnici je zásadním momentem v rozhodování voličů v regionu. Významný posun nastal také v postoji současného vedení kraje, kdy z úst hejtmanky Jany Vaňhové zaznělo doslova, že: „Kraj neuzavře smlouvy se zdravotními pojišťovnami, dokud pojišťovny nenasmlouvají v plném rozsahu také zdravotní péči poskytovanou nemocnicemi Žatec a Rumburk, které stojí mimo síť Krajské zdravotní, a.s.“ Toto vyjádření pronesla ve středu 3. října na předvolebním mítinku v Žatci.
„Petiční výbor neustává ve své činnosti a je připraven po krajských volbách komunikovat s nově zvolenými zastupiteli kraje a připomínat jim jejich před-volební závazky vůči voličům v podobě příslibu jednoznačné podpory Žatecké nemocnici,“ sdělil Petr Antoni mluvčí petičního výboru.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video