Vedení města si vyslechlo připomínky občanů

Pavel Macák 2012-10-21 00:37:00

Louny – Teprve po osmi měsících od svého zvolení do funkcí se s občany města Loun sešel starosta Radovan Šabata a místostarostka Edita Hořejší. Ve velké zasedací místnosti bylo těch, pro které byla akce uspořádána poskrovnu, ale snad o to více bylo dotazů a připomínek k chodu města. Starosta Šabata nejprve zdůvodnil tuto absenci hovorů s občany vysokým pracovním nasazením a následně hovořil o reorganizaci úřadu, jehož smyslem bylo snížení pracovníků ze 142 na současných 115 lidí, což by mělo přinést úspory v mzdových nákladech ve výši 3,5 milionu korun.

Ostatně o nedostatku financí se hovořilo dlouho. Vždyť město v prvním pololetí hospodařilo se ztrátou zhruba 17 milionů korun. Starosta rovněž komentoval postup ministerstva dopravy, které nehodlá pokračovat v přípravách na vybudování čtyřproudové silnice R7 zejména v úseku obchvatu města, vyzdvihl postoj zubních lékařů, kteří bez nároku na dotace od města provozují zubní pohotovost, a uvedl, že město jedná s majiteli ubytoven v katastru města, aby jejich klienti dbali zákonů a neznepříjemňovali život okolním obyvatelům. „V těchto kritických lokalitách bude rozšířen kamerový systém, abychom problémovým lidem zabránili v páchání přestupků a trestné činnosti,“ sliboval Šabata.
Hodně se též ze strany občanů kritizoval nový parkovací systém. „Placená parkoviště jsou většinou prázdná a v okolních ulicích nelze vůbec zaparkovat. Když jedu do Poděbradovy ulice k lékařce, mám smůlu,“ uvedl Jiří Brecko a podobně přitakávali i ostatní. Další náměty padly na obnovení dvousměrného provozu v Kotěrově kolonii i na dalších místech, což podle názoru obyvatel znepříjemňuje všem život. Dotazy padly i na to, proč se ještě nestaví obchodní centrum u Penny, proč neustále svítí veřejné osvětlení v místech, kde není potřebné, nebo i ve dne, a kritika padala i na společnosti, které ve městě pečují o veřejnou zeleň.
Několik žen se také podivovalo nad tím, proč město zrušilo výběrové řízení na dodavatele plošiny pro přepravu zdravotně postižených dětí ve Speciální základní škole Louny. „Denně musím dřít své dítě, které nemůže chodit, do patra. Já už na to prostě nemám sílu,“ postěžovala si jedna z přítomných. Důvodem zrušení bylo podle starosty to, že se přihlásil pouze jeden zájemce a jeho nabídka byla předražená. Proto bude vyhlášeno nové výběrové řízení. Námětů a připomínek ze strany občanů bylo opravdu mnoho. Jak je zřejmé, podobné hovory s občany jsou potřebné pro obě strany.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video