Rychlík zastaví i ve Vroutku

Jan Vnouček 2012-10-28 00:28:00

Vroutek – Pouze dva vlakové spoje staví ve všední den na železničním nádraží ve Vroutku. O víkendu dokonce žádný. S tímto stavem se odmítlo smířit vedení města a požádalo Krajský úřad Ústeckého kraje o navýšení vlakové dopravní obslužnosti. Se svými požadavky ale uspělo pouze čátečně. „Chtěli jsme, aby oba u nás stavějící spěšné vlaky jezdily i o víkendu a stavěly tu také některé projíždějící rychlíky,“ shrnul městské požadavky starosta Jaromír Kubelka.

Podle odpovědi krajského úřadu budou skutečně od platnosti nového vlakového jízdního řádu 2012 až 2013 ve Vroutku zastavovat rychlíkové spoje R1189 a R1198. Jde o spoj Bílina – Žatec – Plzeň, který z Podbořan na Plzeň vyjíždí v 6:20 hodin, a spoj Plzeň – Žatec – Most, který odjíždí z Kryr do Žatce ve 19:21 hodin.
Ostatní požadavky na posílení vlakové osobní dopravy na zastávce Vroutek ale úřad odmítl realizovat. Nedělní rychlík č. 1490 (Plzeň – Žatec – Most, v Kryrech ve 21:21 hodin) je v objednávce Ministerstva dopravy ČR, které „vlaky na trati objednává v rámci dlouhodobé  smlouvy v rámci které lze jen obtížně jakékoliv změny provádět“.
Vypravit spěšné vlaky Sp1796 (5:14 do Chomutova) a Sp1795 (20:28 do Blatna), aby stavěly ve Vroutku i o sobotách a nedělích, je podle krajského úřadu technicky proveditelné, ale nejsou na to prý peníze. „Napsali, že se jedná o navýšení dopravních výkonů a tudíž i navýšení kompenzace ztráty dopravci. A na to, že Ústecký kraj nemá finančí prostředky,“ tlumočil krajskou odpověď Kubelka.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video