Z Beňáku zatím lesopark nebude

Redakce 2011-06-22 00:00:00

Nepomyšl – Městysu Nepomyšl se prozatím nepodařilo sehnat finanční prostředky na revitalizaci zeleně na kopci Beňák a jeho přetvoření na lesopark s odpočinkovými prvky a zónami. Projekt s názvem Zelené srdce Nepomyšle, jehož cílem bylo proměnit Beňák v odpočinkové místo pod korunami stromů, podávalo v březnu Mateřské centrum Jablíčko z Nepomyšle k Nadaci Partnerství v rámci grantové výzvy Místo pod stromy. Součástí projektu bylo i ozelenění stávajícího dětského hřiště a vybavení Beňáku sportovními prvky pro aktivní odpočinek dětí i dospělých.

Bohužel, projekt MC se mezi pěti vítěznými projekty ze 75 podaných a přijatých projektů z celé ČR neobjevil, a tak i Beňák bude muset na svou novou tvář chvíli počkat. Každopádně flintu do žita neházíme, zkoušíme s projekty uspět jinde a jindy. Nikde přeci není psáno, že nevyšlo-li to letos, nemusí to vyjít příští rok.
Městys Nepomyšl nezískal dotaci ani na rozšíření dětského hřiště. „Počátkem roku 2011 jsme prostřednictvím firmy TR Antoš požádali ministerstvo pro místní rozvoj o dotaci na rozšíření tohoto hřiště. Před podáním projektu jsme oslovili rodiče s dotazem, o jaké prvky by se hřiště mělo rozšířit, a vycházeli jsme také z návrhů dětí. Nakonec se žhavými adepty na výstavbu staly altán, malý dětský kolotoč pro menší děti, klasická kládová houpačka a velká houpačka – beranidlo pro větší děti. Kvůli tomu, že nám dotace nebyla přidělena, většina výše zmíněných prvků letos nevznikne. Z vlastních prostředků z obecního rozpočtu se tak bude realizoval pouze altán a zbudou-li ještě peníze po dokončení altánu a oplocení hřiště, pak bude vyroben i nějaký drobnější herní prvek,“ dodal starosta Josef Lněníček.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video