V Žatci se příští rok bude hospodařit vyrovnaně

Veronika Salášková 2012-12-17 00:03:00

Žatec – Konec kalendářního roku s sebou přináší schvalování rozpočtu na rok následující. Proto bude jedním z bodů jednání na zasedání žateckých zastupitelů, které se koná tento čtvrtek od 17 hodin. Rozpočet Žatce na rok 2013 je navržený ve výši 284 milionů korun jako vyrovnaný. To znamená, že výdaje jsou ve stejné výši jako příjmy.

Podstatnou změnou, kterou návrh rozpočtu oproti předchozím letům obsahuje je, že tentokrát je předložen širší seznam zamýšlených investic. Z nich se teprve v průběhu roku bude schvalovat realizace konkrétních akcí. „Chceme se schválením konkrétních investic počkat až na přerozdělení výsledku hospodaření města za rok 2012. Ten by se měl schvalovat na jednání zastupitelstva v březnu 2013,“ sdělil místostarosta Jan Novotný.
Položky na seznamu možných investičních akcí vychází na 91 milionů 300 tisíc korun. Jsou mezi nimi například dodatečné zateplení a výměna oken na Domě s pečovatelskou službou v ulici Písečná, na niž město získalo dotaci od ministerstva životního prostředí. Dále dodatečné zateplení a výměna oken na LDN a dětském oddělení v žatecké nemocnici, vodovod v ulici Stroupečská či dokončení druhé etapy zasíťování Kamenného vršku. Investiční fond zatím počítá s částkou 36 milionů korun. I když se po přerozdělení financí z letošního roku předpokládá určitý nárůst investičního fondu, je už nyní jasné, že všechny navržené akce nebude město moci v příštím roce zrealizovat. „Jen obě zmiňovaná zateplení by přesáhla částku 36 milionů korun,“ dodal Jan Novotný.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video