Ministryně kultury si prohlédla Kolonku

Pavel Macák 2013-01-15 16:22:00

Louny – Ministryně kultury Alena Hanáková přijala v minulém týdnu pozvání vedení Loun k návštěvě města. V pátek 11. ledna dopoledne byla přijata na městské radnici starostou Radovanem Šabatou, místostarostkou Editou Hořejší a předsedou kulturní komise Michalem Pehrem, kteří ji seznámili s kulturními aktivitami, ale také problémy, které město trápí. Více snímků z návštěvy ministryně Hanákové v Lounech najdete zde.

„Jde především o Kotěrovu kolonii, která je významnou součástí moderní české architektury a od roku 1964 jde o chráněnou nemovitostní kulturní památku. Problém je v tom, že domy v této lokalitě chátrají a obyvatelé jsou svázáni předpisy pro opravy kulturních památek. Ty jsou velice přísné a lidé logicky žádají finanční podporu ze strany státu,“ uvedl starosta.
Sejmutí ochrany je podle ministryně zcela pochopitelně vyloučeno. Po prohlídce kolonie dala vedení města určitou naději, když přislíbila, že její úředníci se budou snažit najít dotační peníze, které by mohly být do obnovy nemovitostí využity.
Ministryně Hanáková také navštívila vdovu po světově uznávaném malíři Zdeňku Sýkorovi Lenku, která jí ukázala ateliér, ve kterém lounský rodák pracoval, a přátelsky spolu při kávě pobesedovaly. Stranou nezůstala ani prohlídka Městské knihovny a Galerie Benedikta Rejta.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video