Podbořany oslaví léto s Neckářem

Jan Vnouček 2013-02-28 00:04:00

Podbořany – První den rockový festival pro mladé, druhý den odpoledne hudebně zábavný maratón s prostorem pro podbořanské školy, spolky a kroužky a večer vystoupení legendy české pop music. Kromě toho rozšířená nabídka doplňkových akcí, včetně samostatné scény pro děti. To je programová náplň letošních Podbořanských letních slavností, které proběhnou v pátek 21. a v sobotu 22. června. Na své by si tam měly přijít všechny věkové kategorie návštěvníků.

Pořádání tradičních městských oslav se ujalo kryrské Sdružení RestArt a nachystalo několik novinek. Základní dvoudenní schéma zůstává stejné, ale značně se rozšiřuje možnost kulturního vyžítí. Hlavní předběžně ohlášenou hvězdou sobotních slavností by se měl stát zpěvák Václav Neckář se skupinou Bacily. Dále by měl Richard Tesařík zahrát písně Yo Yo bandu, nasmlouvány jsou některé hvězdy muzikálu Děti ráje a mladou krev reprezentuje skupina Eddie Stoilow, Český slavík 2012 v kategorii Skokan roku. Odpoledne publikum bude bavit všestranná kapela Funny Orchestra, která má repertoár široký „od Vlacha přes Gotta či Abbu po Bacha“.
V Kulturním domě čeka na děti pásmo krátkých pohádkových filmů, interaktivní rocková show Šíleně tlustá princeza a tři veteráni a dětské divadelní představení. Přichystány také budou venkovní atrakce typu skákací hrad a skluzavka, projížďka vojenským džípem nebo psím spřežením. V plánu je dále bubenická a ohňová show, výstavní expozice a dny otevřených dveří významných městských památek a běžně nepřístupných objektů. Nezbytností je samozřejmě turnaj v beach volejbalu a stánkový prodej. Na akci nebude vybíráno vstupné.
„Základním dramaturgickým konceptem slavností je oslava počátku léta, obohacení společenského života ve městě napříč generacemi, posílení sounáležitosti občanů se svým městem a propagace aktivního způsobu života,“ dodal spolupořadatel Ivan Kruml ze Sdružení RestArt.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video