U Růže budou opět prodávat knihy

Veronika Salášková 2013-03-05 09:03:00

Žatec – Prostory a regály někdejšího knihkupectví v domě U Zlaté růže na žateckém náměstí Svobody zejí prázdnotou již od loňského léta. To by se v brzké době mohlo změnit a kolemjdoucí by si mohli nejen ve výkladu opět prohlížet vystavené knihy. O pronájem nabízeného prostotu totiž projevil zájem knižní řetězec Kanzelsberger, který v současnosti provozuje v České republice 47 prodejen knih. Radní na svém jednání v úterý 26. února pronajmutí prostor této společnosti schválili na dobu neurčitou. Nyní už zbývá pouze podepsat smlouvu.

Během více než půl roku od zavření knihkupectví se objevily různé návrhy využití volných prostor. Uvažovalo se, že by zde mohla vzniknout služebna městské policie či reprezentativní vstup pro městskou knihovnu, která sídlí ve stejném domě. Vedení města nakonec rozhodlo, že zde zůstane zažitý tradiční sortiment, na nějž jsou všichni obyvatelé zvyklí. Prodej knih má totiž v domě U Zlaté růže tradici dlouhou několik desetiletí.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video