Hotel Graf: Pořád se může stát domovem nepřizpůsobivých

Pavel Macák 2013-08-25 00:06:00

Černčice – Již několik let opuštěný a chátrající hotel Graf v katastru Černčic by v nejbližší době měl změnit majitele. Spekulativní nákup tohoto objektu v loňském roce od Ústeckého kraje se patrně jisté kladenské společnosti vyplatil. Koupila jej totiž za zhruba osm milionů a vedení Černčic, ale i Loun ubezpečovala, že zde nehodlá ubytovávat nepřizpůsobivé občany. Naštěstí se tato noční můra nevyplnila, ale zato se objet objevil za 29 milionů korun v nabídce jedné realitní kanceláře. Nyní má o jeho nákup zájem jistá skupina podnikatelů a opět se množí obavy, aby zde nevznikla ubytovna pro nepřizpůsobivé.

Toho se obávají nejen obyvatelé okolních rodinných domků, ale i starosta a vedení Černčic. „O zájemci víme již dlouho. Měli jsme společnou schůzku asi před třemi měsíci na lounské radnici. Od té doby je ticho. Po posledním zvědavém telefonátu mi zájemce z Moravy sdělil, že řeší finanční záležitosti a chtěl by obchodní transakci dokončit do konce července. To je vše, od té doby opět klid. V katastru nemovitostí je také vše při starém. Každopádně jsem byl při naši schůzce s podnikatelem z Velkých Popovic Františkem Drtilem ubezpečen, že do objektu chce společně se svými společníky investovat přes sto milionů korun. Věřím, že při takové investici nepřipustí, aby zde byli ubytováni sociálně slabí občané. Údajně by zde měl vzniknout penzion pro seniory a osoby s mentálním postižením,“ uvedl starosta obce Jindřich Šus.
Kdy se prodej a podpis kupní smlouvy bude realizovat, patrně záleží na vyjednání bankovního úvěru kupujícími, ale kdy se to stane skutečností, není známo.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video