Snad už nebudou trpět zimou

Pavel Macák 2011-07-23 00:10:00

Postoloprty – Na jednání zastupitelstva v Postoloprtech, které se mělo sejít 22. června, ale pro neúplné obsazení křesel se neuskutečnilo, doufal starosta města, že do 29. června bude dokončena kontrola projektu investiční akce „Zateplení objektů základní školy“ a výběrového řízení na jejího dodavatele ze strany Státního fondu životního prostředí, aby ministerstvo životního prostředí městu zaslalo přislíbenou dotaci.

„Zatím jsem dostal informaci, že co se týče technické dokumentace, je všechno v pořádku a nebyly shledány žádné závady. Nyní prochází požadované doklady ekonomickým a právním oddělením. Jak mám informace ze státního fondu, kam téměř denně telefonuji, je vše na dobré cestě a v nejbližší době bychom měli peníze skutečně dostat,“ uvedl minulý týden starosta Václav Ibl.
Původně předpokládal zpracovaný projekt, že zateplení školy bude stát zhruba 43 milionů korun. Vedení města ovšem věřilo, že tato částka není konečná a výběrové řízení jim dalo za pravdu. Přihlásilo se celkem čtrnáct společností, z nich vyšla jako vítěz akciová společnost Euromont Group Horní Jiřetín. Ta nabídla, že práce udělá za 23 528 920 korun. Dotace od ministerstva životního prostředí sníží tuto částku o téměř 18 milionů korun.
„Současně s projektem jsme nechali zpracovat i tepelný audit. Bylo to skutečně šokující zjištění. Teplo unikalo všude a děti i učitelé museli být ve třídách v teplém oblečení. Tato investiční akce, při které se budou vyměňovat okna, dveře, zateplovat střecha i stěny a rekonstruují se topné rozvody, bude trvat dva roky a neměla by narušit chod školy. Proto chceme, aby například výměna oken ve třídách byla udělána v době již těchto prázdnin a o volných dnech. Předpokládáme, že po zateplení ušetří škola na vytápění až šedesát procent současných nákladů,“ řekl starosta.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video