Na školách je rušno i o prázdninách

Pavel Macák 2011-07-25 00:00:00

Lenešice – Na druhém stupni Základní školy Lenešice zahájila v minulém týdnu firma Krupka poslední etapu výměny oken. „Tuto akci financuje škola, pochopitelně za přispění obce. Nebude to ovšem jediné zateplovací opatření, které ve škole v době prázdnin proběhne. V budově prvního stupně budou ještě vyměněny vstupní a zadní dveře, což bude stát zhruba 120 tisíc korun. Firma slíbila, že všechny práce budou hotovy do začátku nového školního roku,“ uvedl starosta obce Karel Nováček.

Energetický audit, ze kterého vedení obce vycházelo při rozhodování o této investici, jasně ukázal, že největší tepelné ztráty jsou především vinou netěsnících oken a dveří. „Před dvěma lety jsme ve škole nechali rekonstruovat ústřední topení včetně všech rozvodových potrubí. Už to se v následujících letech odrazilo na spotřebě zemního plynu, kterým zde vytápíme. Věřím, že i po této výměně oken a dveří nastane ještě větší úspora,“ míní Nováček.
V příštím roce počítá obec s další investicí do budov školy. Půjde o zhruba milionovou částku, která bude muset být vyčleněna na rekonstrukci střechy budovy I. stupně. Před tím se ovšem ještě letos bude opravovat střecha na mateřské škole. Tento týden převzala stavbu firma Žižka Konětopy, která se ve výběrovém řízení zavázala, že plechovou krytinu ve tvaru tašek, na kterou je záruka třicet let, udělá za osm set tisíc korun.
„Nejsou to ovšem jediné akce, které se v nejbližších dnech zahájí. Společnost Ekostavby Louny nyní zahajují kompletní rekonstrukci uličky Košíkářská, kde bude nová asfaltová vozovka a chodníky se zámkovou dlažbou, což bude stát šest set tisíc korun,“ dodal starosta.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video