"Každý z nás je dlaždič - docent, my plníme na sto procent"

Jan Vnouček 2013-11-19 10:21:00

Kryry – Už je to uděláno, už je to hotovo! Rekonstrukce spodní části náměstí Československé armády v Kryrech je dokončena. Původně asfaltová plocha byla během podzimu vydlážděna, přibyly plochy veřejné zeleně a byly zde vztyčeny dvě nové stylové lampy veřejného osvětlení. Občanům poslouží k odpočinku také několik novotou zářících laviček. 

Prostor mezi autobusovou zastávkou a farní budovou tak nyní tvoří architektonický celek s horní částí kryrského náměstí u městského úřadu, který byl revitalizován již předloni. Vzhledem k tomu, že město celou investiční akci provádělo jen vlastními silami, podařilo se mu ušetřit značné finanční prostředky.
„Rozpočtové náklady na akci byly ve výši 3,1 miliónu korun, městu se podařila realizace projektu za necelých 65 % rozpočtových nákladů,“ uvedl spokojený kryrský starosta Miroslav Brda.
Ukončení stavebních prací pojali Kryrští netradičně a v duchu úsměvné recese. Předseda kulturně školské komise Kamil Kraus pro ně vytvořil zábavné transparenty s nápisy, které parodovaly hesla předlistopadových dob. Ty se v pátek rozmístily po celé nové ploše a pobavily nejen vedení města, ale i procházející občany.  Potom starosta města Miroslav Michálek poklepal na poslední uložený kámen a šampaňským pokřtil novou dlažbu. „Chtěl bych tím všechny naše pracovníky pochválit za práci, kterou tu odvedli,“ sdělil. Snímky z recesistické akce zde.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video