Chemici lákali na zmrzlinu

Veronika Salášková 2013-11-27 00:19:00

Žatec – Již třetí ročník Veletrhu vysokých škol uspořádalo žatecké gymnázium. Pozvání jich přijalo celkem patnáct z různých koutů České republiky. Akce byla určena pro studenty středních škol z okolí. Cílem veletrhu je soustředit vysoké školy na jedno místo, aby se studenti středních škol mohli informovat o možnostech dalšího studia. Více snímků zde.

„Přišlo mi nešikovné, když studenti jezdili na dny otevřených dveří jednotlivých vysokých škol. Byla to taková předmaturitní turistika. Zameškávali tak výuku a kantoři si stěžovali, že chybí hodně lidí,“ vysvětlil Miroslav Řebíček, ředitel Gymnázia Žatec, myšlenku, která stála za vznikem nyní již tradiční akce. Druhým důvodem pro její uspořádání byla skutečnost, že samy vysoké školy žádaly vedení gymnázia, aby se mohly přijet studentům představit. „Tak jsme si řekli, že pozveme školy k nám a na akci vyčleníme jeden půlden,“ dodal ředitel Řebíček.
Letos na veletrh, který se konal v pondělí 18. listopadu od 14 do 16 hodin, zavítala pestrá skladba vy-sokých škol od techniky, přes přírodovědu až po ekonomii. Zaplnily přízemí i obě patra budovy gymnázia. Jejich nabídku si prohlédlo okolo tří set návštěvníků. Kromě těch z řad studentů žateckých středních škol dorazili také studenti z Podbořan, Loun a plný autobus z gymnázia a SOŠ z Klášterce nad Ohří.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video