Návrh lounského rozpočtu předpokládá schodek padesát milionů. Kryt bude z úspor a rezerv

Pavel Macák 2013-11-28 00:24:00

Louny – Na webových stránkách Loun se minulý pátek objevil návrh rozpočtu města na rok 2014. Stalo se tak s mírným předstihem, protože lhůta pro podání písemných připomínek občanů města Loun k návrhu rozpočtu je 28. listopadu, aby mohly být projednány v rámci jeho schvalování zastupitelstvem města 9. prosince. Písemné návrhy a připomínky mohou občané zasílat na adresu městského úřadu k rukám vedoucí ekonomického odboru MÚ Louny Romany Krameriusové, nebo je uplatnit ústně na jednání prosincového zastupitelstva města.

Podle návrhu by měl být rozpočet výrazně schodkový, když příjmová část by měla být ve výši 284 254 000 korun a výdajová dosáhne 334 421 000 Kč, z toho 70,2 milionu bude určeno na investiční akce. Celkový schodek by tak měl mírně přesahovat padesát milionů korun. Rozpočet pro rok 2014 je schodkový hlavně z důvodu plánovaných rozsáhlých investic a oprav. Město tím, že letos nebude realizovat některé investiční akce a rozpočtovými úpravami zatím ke konci září ušetřilo 33,5 milionu korun, by nemělo mít s vyrovnáním schodku problémy. Rozdíl výdajů bude kryt z finančních prostředků uspořených městem v letech minulých.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video