Vybíralo se U jezu podle protekce?

Redakce 2014-02-04 09:52:00

Žatec – Pochybnosti budí výběr hospodářky v Mateřské škole U jezu v Žatci. Informace, že bude místo volné, nebyla nikde zveřejněna. Podle našich informací se ředitelka měla rozhodovat pouze mezi dvěma uchazečkami doporučenými na základě známosti. Navíc byla prokazatelně vybrána kandidátka s nižším vzděláním a praxí.

„Můj postup byl zcela v souladu s platnou právní úpravou. Pro obsazení místa nebylo vyhlášeno výběrové řízení, protože není nezbytné a organizace měla dostatek nabídek pro obsazení tohoto místa. Při výběru byla zohledňována zejména kvalifikace uchazečů, jejich dosavadní praxe. Vybraná uchazečka splňuje požadavky pro výkon této činnosti, má předepsané vzdělání a praxi v oblasti obchodu,“ sdělila Dana Pechová, ředitelka Mateřské školy U jezu.
Na základě těchto slov, že byla při výběru zohledňována zejména kvalifikace uchazečů a jejich dosavadní praxe, pak působí výsledek výběru přinejmenším zvláštně. Podle našich informací totiž byla na místo hospodářky vybrána uchazečka, která neměla potřebnou praxi v oboru. Místo získala i přesto, že údajně jedna z uchazeček měla mít vysokoškolské vzdělání s několikaletou praxí v účtárně.
„Mou snahou bylo provést výběr rychle, aby do doby odchodu současné vedoucí bylo možné novou vedoucí zapracovat a seznámit s novým místem, aby nedošlo k žádnému narušení plynulosti provozu. V současné době se ukazuje, že volba byla provedena správně, pracovnice do-statečně osvědčila svoje zkušenosti a schopnosti,“ popsala výběr ředitelka.
Přestože ředitelka Pechová měla pravomoc vybrat novou hospodářku sama, způsob, jakým to provedla, budí rozpaky. „Paní ředitelka zřejmě žádný předpis neporušila, přesto si myslím, že měla minimálně zveřejnit volné pracovní místo, aby se mohli přihlásit všichni, kdo mají odpovídající kvalifikaci. Její argument, že chtěla postupovat rychle, také neobstojí vzhledem k tomu, že o odchodu pracovnice do důchodu musela vědět s dostatečným předstihem,“ uvedl na náš dotaz radní Jaroslav Hladký.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video