Kraj poslal na Lounsko jen drobky. Dobroměřičtí jsou rádi i za to málo

Pavel Macák 2014-03-14 00:56:00

Ústí nad Labem, Dobroměřice – Poskytnutí dotací na vybrané projekty schválilo minulý týden zastupitelstvo Ústeckého kraj. Jde o projekty, které nedosáhnou na finanční příspěvek z jiných vypisovaných titulů. Pro letošní rok je ve Fondu připraveno 15 milionů korun. Zájemci se mohou hlásit kdykoliv, hlavní je splnit předepsané podmínky.

Ústecký kraj v letošním roce finančně podpoří řadu významných regionálních akcí. Půl milionu korun je například vyčleněno na Krajské dožínky Ústeckého kraje na Peruci. Dále kraj přispěl částkou 200 tisíc korun na přechod pro chodce v Dobroměřicích.
„V loni na podzim jsme zrealizovali první část oprav komunikací a chodníků v hodnotě 1,98 milionu korun, na kterou jsme obdrželi dotaci z Fondu Ústeckého kraje ve výši 300 tisíc Kč. Podstatně se tak zlepšil vzhled obce. Letos řešíme přechod pro chodce v Malých Dobroměřicích, tato záležitost je odhadnuta na částku 510 tisíc Kč. Zažádali jsme o dotaci z Fondu Ústeckého kraje a jsme velice rádi, že nám byla poskytnuta. Nyní bude vyhlášena výzva pro zhotovitele, který by měl akci realizovat během první poloviny roku. Tím i tato část obce bude bezpečnější pro občany a především pro naše děti, které dojíždějí za vyučováním do nedalekých Lenešic a Loun,“ uvedla starostka Dobroměřic Iva Mazánková.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video