Zpomalte. U polikliniky se bude měřit

Veronika Salášková 2011-08-01 00:16:00

Žatec – Sundat nohu z plynu by měl řidiče v brzké době přimět nový radar, který bude měřit rychlost před poliklinikou. O jeho zakoupení a instalaci rozhodla rada města v pondělí 18. července. Radarový měřič rychlosti DR400S zakoupí od Jiřího Darebníčka z Kostelce za necelých 80 tisíc korun.

„Kupní smlouva na zakoupení radaru bude uzavřena do 14 dnů, předpokládám, že do konce prázdnin bude radar umístěn,“ sdělil vedoucí odboru dopravy Jiří Dob-ruský. Pozice pro jeho umístění nebyla vybrána na základě nějakých stížností občanů, místo bylo vybráno s ohledem na frekvenci vozidel a chodců v ulici Husova. Měřit bude rychlost aut jedoucích směrem dolů do centra města. Přesné místo, tedy konkrétní sloup veřejného osvětlení pro jeho zasazení, bude teprve vybráno. Radar bude pouze ukazovat rychlost projíždějícího vozidla a v případě překročení nejvyšší povolené rychlosti bude řidiče upozorňovat změnou barvy a nápisem ZPOMAL.
„Fotografie radar pořizovat nebude, bude ale zpracovávat statistiku dopravy, tedy počet projíždějících vozidel a jejich rychlost. Na základě získané statistiky pak lze případně uvažovat i o jiných dopravních opatřeních v měřeném úseku,“ vysvětlil Jiří Dobruský.
Radar nebude na tomto místě umístěn trvale, ale bude se přemisťovat dle aktuálních potřeb. Město má ještě jeden obdobný radar, který je nyní umístěn v ulici Pražská, ale tento radar již technicky zcela nevyhovuje.

Komentáře

Nabídky práce

SAMOSTATNÁ ÚČETNÍ - LOUNY

Jsme fandové digitálního účetnictví, umělé inteligence a moderních technologií a do naší lounské kanceláře hledáme novou posilu pro stálou nebo nárazovou spolupráci externí nebo interní formou. Předchozí zkušenost s účetnictvím je nutná, moderní technologie zaškolíme a zvládneme společně. Požadujeme ochotu učit se novým věcem, pozitivní, zodpovědný a aktivní přístup.
Tel.: 777197823
E-mail: info@arelas.cz


VŠEOBECNÁ ZDRAVOTNÍ SESTRA - Domov pro seniory Podbořany

Nástup možný ihned! POŽADUJEME: vzdělání zdravotníckého směru NABÍZÍME: pracovní poměr na plný úvazek a dobu určitou s možností prodloužení na dobu neurčitou; pracovní poměr na DPP nebo DPČ; zvláštní příplatek pro zdravotníky + příplatek za práci o víkendu a svátcích + odměny; 5 týdnů dovolené; příspěvek na dovolenou; příspěvek na penzijní pojištění; příspěvek na stravování; příspěvek na vitamínové prostředky + očkování; možnost dalšího vzdělávání. Profesní životopis zašlete na uvedený e-mail.
Kontakt: paní Šulcová
Tel.: 733714024
WWW: https://www.domovpodborany.cz/
E-mail: sulcova@domovpodbořany.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video