Vejdou se snad všechny. S odmítáním dětí je konec

Jan Vnouček 2014-04-15 11:47:00

Podbořany – Druhou největší mateřinkou na okrese se na podzim stane Mateřská škola Bratří Čapků v Podbořanech. Od nového školního roku by jí díky právě vznikající přístavbě mohlo navštěvovat až 132 předškoláčků. Ty budou rozděleny do pěti tříd. Větší je pouze šestitřídní MŠ Alergo Žatec.

„Ano, počítáme s tím, že se nová přístavba stihne včas dokončit a od září už bude v provozuschopném stavu. Při zápisu tak díky tomu můžeme do dvou nových tříd přijmout navíc až 48 dětí,“ potvrzuje ředitelka instituce Michaela Beranová radostnou zprávu, že podbořanské školky letos nebudou muset předškoláčky z kapacitních důvodů odmítat.
S navýšením počtu dětí musí ale školka rozšířit i svůj pedagogický sbor. „Zatím jsme před zápisem, takže nevíme, kolik nových dětí přijde. Když ale překročíme kapacitu 125 míst, tak budeme muset přijmout 3 až 4 nové učitelky,“ upřesňuje direktorka. Podle jejích slov jsou to ale příjemné starosti. „Nejdřív jsem se toho trochu obávala, ale teď vidím, že bude z koho vybírat,“ dodává. S více malými strávníky souvisí i rozšíření školní kuchyně. Do ní se ale nové síly nehledají, vše se zvládne s dosavadními pracovnicemi.
Mateřské školce Bratří Čapků v Podbořanech tak po letních prázdninách přibude jedno velké křídlo.„Už se na to moc těšíme a jsme rádi, že město rozšiřuje kapacitu předškolního vzdělávání a tím myslí i na budoucnost svých základních škol,“ shrnula své pocity Beranová.
Dvoupatrová přístavba Mateřské školy Bratří Čapků už má jasné obrysy. Lounská firma Josef Brabec Amigo město Podbořany ujistila, že začátkem září si zde místo zedníků budou hrát děti. Její pracovníci zde minulý týden již dokončovali hrubou stavbu a prováděli vnitřní elektro a topenářské instalace.  Chtěli se také pustit do pokrývání hotové střešní konstrukce lehkou plechovou krytinou. „Termín samozřejmě dodržíme,“ ujistil stavbyvedoucí stavební společnosti, který však odmítl prozradit své jméno.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video