Holedeč bude mít již brzy vlastní školku

Veronika Salášková 2011-08-14 00:00:00

Holedeč – Zřídit, či nezřídit v obci vlastní mateřskou školu? V Holedeči už mají jasno. Školka bude. Na své schůzi schválili v úterý 2. srpna místní zastupitelé nákup objektu v Holedeči, v němž školka vznikne. Řada místních se na novou školku těší, rodiče dětí se dokonce zavázali pomoci s jejím vybudováním.

„Studií máme potvrzeno, že tento objekt vyhoví všem požárním a hygienickým požadavkům. Objekt zakoupíme za 2,5 milionu korun, na nákup si vezmeme úvěr,“ sdělil starosta Pavel Adamec. Další investice do objektu by měly vyjít přibližně na milion korun, ty už budou vzaty z obecní kasy. Zbytek investičních nákladů bude hrazen ze zisku z prodeje pozemků pro výstavbu rodinných domků v lokalitě U hřbitova. „Navíc se nám rodiče, kteří mají děti ve školce, zavázali pomáhat při přestavbě objektu. Zatím jsme to nazvali akce A,“ dodal starosta Adamec.
V současné době je patnáct dětí z Holedeče a z dalších čtyř obcí, které pod ni spadají –  Holedečku, Stránek, Veletic a Sádku nádraží, umístěno v odloučeném pracovišti Měcholupské mateřské školy. Kapacita nové školky bude 25 dětí. Další volná místa budou nabídnutá rodičům v okolních obcích a také v Žatci. „Holedeč se bude do budoucna rozrůstat, v souvislosti s plánovaným rozvojem infrastruktury by se časem počet jejích obyvatel měl zdvojnásobit. Vybudovat zde školku pro děti je proto na místě,“ vysvětlil Pavel Adamec.
Mateřská škola bude mít vlastní jídelnu, která bude schopná uvařit denně 55 obědů.
„Plánujeme, že by se zbylé obědy z této jídelny mohly dodávat například starším občanům v našich obcích,“ řekl starosta Adamec.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video