Stavba rychlostní silnice probíhá podle plánu

Lucie Steklá 2015-03-26 12:40:00

Lubenec – Stavba části silnice R6 u Lubence probíhá podle harmonogramu. Její zprovoznění plánuje ředitelství silnic a dálnic na listopad letošního roku. Potvrdil to Lukáš Hnízdil, ředitel RSD Karlovy Vary. Podle jeho vyjádření se dokončují přípravy obchvatu Lubence a v současné době probíhá výběrové řízení na zpracování dokumentace pro stavební povolení dalšího plánovaného úseku stavby rychlostní silnice R6 v části Petrohrad – Lubenec. Na něj již vydáno územní rozhodnutí.

Stavba první etapy obchvatu Lubence má začít v roce 2016. Na ni je vydáno pravomocné územní rozhodnutí, k němuž byla následně učiněna změna. Zpracován je podrobný geotechnický a hydrogeologický průzkum i dokumentace pro stavební povolení. Ukončeny byly komplexní pozemkové úpravy, tedy jejich přístupnost. „Co se týká této části stavby, bylo zde zpracováno biologické hodnocení. Poté nám byla udělena výjimka ze zákazů chráněných živočichů dle zákona č.114/1992 Sbírky,“ vysvětlil L. Hnízdil. Podle jeho slov má ŘSD uzavřeny smlouvy o přeložkách inženýrských sítí a projednán a dokončen je bezpečnostní audit. V současné době probíhá zpracování aktualizace záměru projektu. Vykoupit chybí devět pozemků. První etapa obchvatu Lubence bude měřit 4,86 kilometru. Postaveno na ní bude sedm mostů a jedna mimoúrovňová křižovatka. Náklady byly vyčísleny na 1.5 miliardy korun.

Více informací najdete v tištěném vydání Regionu Podbořanska

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video