Inspektorát práce provedl kontrolu v Zastávce: Důvodem bylo podezření z nelegálního zaměstnávání osob

Lucie Steklá 2015-05-13 11:46:00

Louny – Za asistence městské policie proběhla v minulých dnech kontrola Inspektorátu práce pro Ústecký kraj v Kulturním domě Zastávka. Důvodem bylo podezření z nelegálního zaměstnávání v provozovně.

„Kontrolovanou osobou byla provozovatelka restaurace v kulturním domě. Na základně provedené kontroly inspektorátem práce se zjistilo, že provozovatelka umožnila výkon závislé práce fyzické osobě mimo pracovně právní vztah, čímž byl porušen zákaz umožňování výkonu nelegální práce,“ uvedla Jana Nováková z Oblastního inspektorátu práce v Ústí nad Labem. Pracovníci inspektorátu zjistili také porušení ustanovení zákona č. 262/2006 Sb. na úseku pracovních podmínek mladistvých zaměstnanců. „Podnět, který jsme obdrželi tak byl shledán jako oprávněný. Další podrobnější informace k provedené kontrole ale vzhledem na zákonnou povinnost mlčenlivosti o kontrole, nemůžeme sdělit,“ dodala J. Nováková.

Více informací najdete v tištěném vydání Lounského pressu

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video