Louny chtějí omezit vjezd kamionů do města

Jarka Cibulková 2011-08-29 00:08:00

Louny – I když žádná studie, která by mapovala provoz kamiónů ve městě Louny, neexistuje, lounští radní se domnívají, že by se jejich průjezd mohl omezit. Rada města Louny na svém předposledním zasedání 8. srpna pověřila dopravní komisi, aby tento návrh řešila a vešla v jednání s Krajským úřadem Ústeckého kraje, jelikož některé komunikace II. tříd v Lounech jsou v majetku kraje. Omezit průjezd kamiónů ovšem podle tajemnice Renáty Čapkové nepůjde ulicí Riegrova (pod Kauflandem), kudy vede tah na Libochovice. Požadavek o vyjádření poputuje i na Policii ČR.

Dalším bodem jednání dopravní komise bylo zpoplatnění parkovacích míst i mimo lounské náměstí. Jedná se hlavně o ulice Vrchlického, u ZŠ J. A. Komenského případně Pivovarská, Beneše z Loun a parkoviště v ulici Osvoboditelů (Komenského). Uvažuje se o možnosti parkovacích automatů, které by v Lounech byly novinkou. Podobně mají parkování v centru vyřešeno i v Chomutově. Radní si realizací tohoto opatření slibují větší obměnu parkovacích míst pro automobily.
Na základě žádosti Komerční banky v Lounech se dopravní komise zabývala i problematikou parkování před peněžním ústavem. KB požaduje po městském úřadu navýšení parkovacích míst před budovou ze současných čtyř na devět. Policie ČR ovšem k návrhu vytvoření nových míst vlevo pod přechodem podél silnice vydala nesouhlasné stanovisko. Rada se dalším vývojem situace bude ještě zabývat.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video