Ve Hřivicích se buduje i díky penězům z Evropské unie

Jarka Cibulková 2011-08-31 00:00:00

Hřivice  – Od 20. června probíhá v obci Hřivice a jejích částech Touchovice a Marvarec velká investiční akce, která je spolufinancovaná z EU v rámci Regionálního operačního programu (ROP) Severozápad. „Realizace rozvojové strategie Obce Hřivice, I. etapa“, jak se investiční akce nazývá, je zaměřena na revitalizaci obecního prostranství. Nový kabát by měly dostat komunikace, chodníky, autobusové zastávky, veřejné osvětlení a zeleň. Přibudou i nové odpadkové koše ve všech třech sídlech a lavičky.

V současnosti probíhá rekonstrukce návsi na Markvarci a autobusové zastávky. Nového povrchu se dočkala i místní komunikace k lesu. V samotných Hřivicích se bude opravovat druhá polovina cesty ke kostelu. První část cesty byla již opravena dříve. Poté autobusová zastávka a vedlejší parčík. Dvě cesty se opraví také v Touchovicích, jedná se o místní komunikaci k nádraží a k hřišti. Celkové výdaje projektu činí 14 185 528 Kč. Dotace z Evropské unie pokryjí většinu akce, jejich výše je 11 547 698,43 korun. Ukončení akce je naplánováno do konce příštího roku.
S podporou ROP Severozápad bylo či je realizováno 276 projektů. Mezi podpořené projekty bylo rozděleno přibližně 16,5 miliardy korun z 19 miliard, které jsou na období 2007 – 2013 v ROP Severozápad pro podporu projektů z Ústeckého a Karlovarského kraje k dispozici. Přibližně 7 miliard korun už bylo proplaceno příjemcům dotací, kteří úspěšně dokončili projekty či jejich etapy.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video