Pohádkové bytosti razítkovaly

Jan Vnouček 2011-08-28 00:00:00

Buškovice – Poslední pohádka vzplála, dejme se na pochod. Řekli si členové sdružení Naše Buškovice a povolali do své obce představitele populárních dětských knížek, filmů a večerníčků. Není divu, že záplava takových celebrit v sobotu přilákala na Pochod pohádkovou vesničkou přes osmdesát malých fanoušků. Na deseti stanovištích okolo celých Buškovic pro ně hvězdné postavičky z báchorek a bajek měly připravené nejrůznější úkoly.

U zápisu kralovali Mach a Šebestová a jejich kouzelné sluchátko. U Dorotky a papouška si dětičky vyzkoušely, jak pověsit prádlo, a dozvěděly se, že neprodyšné peří není v horký letní den nejlepší převlek. Ježibaba je naučila další praktickou věc – sedět na lopatě. A Křemílek s Vochomůrkou jim dokázali, že mít pořesnou mušku se vyplatí. Na dalších místech je čekali Mája s Vilíkem, Tučnáci, Šmoulové, vodník s vílou,  Pat a Mat, Shrek a Fiona, Maxipes Fík a slepice z Xaverova. Dokonalý dojem umocňovaly perfektní kostýmy a masky, zčásti vypůjčené, z části doma vyrobené. Když drobečce posbírali všechna razítka, čekal na ně na hřišti poklad a opékání špěkáčků. Pro ukrácení chvíle si také mohli malovat na obří arch papíru. „Povedlo se to. Nepršelo a přišla spousta dětí,“ pochvalovala se předsedkyně sdružení Monika Dvoržáková alias Křemílek.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video