Spojovací cestu parkem nechá město uzavřít: K uzavření ulice K Velodromu přistoupí i přes nesouhlas obce Dobroměřice

Lucie Steklá 2015-07-08 15:47:00

Louny, Dobroměřice – Cesta mezi městem Louny a obcí Dobroměřice se uzavře pro průjezd automobilů. Rozhodla o tom dopravní komise lounské radnice, a to i přes souhlas sousední obce, kam velmi využívaná spojnice z města vede. A právě to, že je silnice u ulici K Velodromu velmi používaná, je problém. Jak řekl Pavel Janda, lounský radní, řidiči ve chvíli průjezdu porušují hned dva předpisy. U vjezdů je instalována značka „průjezd zakázán“, kterou mnozí řidiči ignorují. Druhým přestupkem je rychlost, kterou při jízdě parkem jen málokdo dodržuje. Záměr uzavřít spojnici ale nenašel podporu v Dobroměřicích, kde jsou proti.

V této části města, kde jsou zahrádky, fotbalový stadion i kynologické cvičiště, by město rádo mělo tzv. klidovou zónu. Stále projíždějící automobily, jejichž řidiči si krátí cestu z Dobroměřic či Lenešic do Loun, nebo naopak, toto narušují. Komise navrhla uzavření cesty a radní s návrhem souhlasili. K instalaci betonových bloků by mělo dojít co nejdříve. Proti jsou ale v Dobroměřicích. Vedení obce se podle slov lounského starosty Radovana Šabaty může v případě nesouhlasu odvolat ke krajskému úřadu. „Až takový postup jsme zatím nezvažovali, nicméně jsme o této možnosti byli informováni. Ze strany města Louny se jedná o jednoznačné rozhodnutí, s nímž my nesouhlasíme,“ uvedla Ivana Sihlovcová, starostka Dobroměřic.

Celý článek najdete v tištěném vydání Lounského pressu

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video