Nemocnice má nového majitele

Lucie Steklá 2016-02-03 09:11:00

Louny – Nemocnice Louny má nového majitele. Stala se jím akciová společnost Agel. Podel vzájemné dohody obou stran nebude cena transakce zveřejněna. Prodej svým podpisem stvrdili zástupci současného i nového majitele v pondělí 1. února.

„Nemocnice Louny je naší jubilejní desátou nemocnicí v České republice a zároveň vůbec první nemocnicí na území Čech. Krok vstoupit za hranice Moravy koresponduje se strategií naší společnosti dále růst a rozvíjet se,“ uvedl předseda představenstva společnosti AGEL a.s. Ján Dudra.
Pacienti ani zaměstnanci Nemocnice Louny nemusejí mít kvůli změně vlastnické struktury žádné obavy. „Naším strategickým cílem je stávající provoz nemocnice nejen zachovat, ale postupně rozvíjet. Neplánujeme omezovat provoz oddělení ani spektrum poskytované péče,“ doplnil Ján Dudra.
Lounská nemocnice byla zprivatizována v roce 2004, postupně došlo k propuštění většiny lékařů a poskytované zdravotnické služby byly značně omezeny. Dnes poskytuje především následnou péči.
Jako nejúspěšnější česká společnost působící ve zdravotnictví má AGEL již mnohaleté zkušenosti s provozováním zdravotnických zařízení nejen v České republice, ale také na Slovensku. Každoročně je v nemocnicích skupiny AGEL hospitalizováno více než 170 tisíc pacientů a ambulantně ošetřeno přes 2,5 miliónu osob. S téměř devíti tisíci zaměstnanci je v současnosti skupina AGEL vyhledávaným zaměstnavatelem, který nabízí svým zaměstnancům odborný růst a prostředí pro kvalitní a odbornou profesionální péči. V České republice provozuje skupina AGEL devět nemocnic, sedm poliklinik a další zdravotnická zařízení, a to především v Moravskoslezském a Olomouckém kraji.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video