Zamykejte! Množí se krádeže v domech během noci

Lucie Steklá 2016-08-10 09:20:00

Lounsko – Policisté v minulých dnech zaznamenali na Lounsku několik případů, kdy zloději vlezli krást do domů, kde jejich majitelé spali. Pozor také na otevřená balkonová či větrací okna, která jsou velkým lákadlem pro zloděje. V této souvislosti policie nabádá obyvatele domů či bytů, aby byli opatrní a na noc si pečlivě zamykali svá obydlí.

„Zloději totiž kradou i v noci, kdy využívají spících občanů a právě jejich neuzamčeného bytu. Když jsou dveře pouze zabouchnuté, nečiní jim žádné velké potíže dostat se dovnitř a krást,“ říká Jaromíra Střelcová, lounská policejní mluvčí s tím, že poslední dva takové případy policisté zaznamenali na Lounsku minulý týden.  „V noci na pátek vnikl do rodinného domu ve Veltěžích neznámý pachatel a z botníku odcizil sportovní boty. Zřejmě pak byl vyrušen a z místa utekl. Dveře do domu nebyly uzamčené,“ popsala první z nich mluvčí. Druhý případ se odehrál ve Vrbně nad Lesy. „Odemčenými dveřmi vnikl do domu neznámý pachatel a odcizil pracovní batoh a peněženku s věcmi,“ přiblížila J. Střelcová s tím, že oba skutky se odehrály právě v době, kdy obyvatelé domů byli doma a dveře neměli zajištěné.
Policisté občanům v této souvislosti doporučují, aby nezapomínali na zamykání vchodových dveří a zamykání bytu i v době své přítomnosti uvnitř, především v noci. Dobré je rovněž zamykat vstupní branku na pozemek domu. Lidé si mají v teplých dnech dát také pozor na pootevřená balko-nová či větrací okna, která jsou velkým lákadlem pro zloděje.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video