Vytvoření ledové plochy trvalo šest dní, hokejisté už trénují

Lucie Steklá 2016-09-03 14:36:00

Louny – Na ledovou plochu lounského zimního stadionu vyjeli v pondělí ráno první hokejisté. Příprava dostatečně silné vrstvy ledové plochy trvala zaměstnancům Správy sportovních zařízení města Louny (SSZML) šest dní.

Ač venkovní teploty tou dobou přesahující třicet stupňů, což nebylo pro tvorbu ledu moc přívětivé, podařilo se. „Chladit jsme začali v úterý 23. srpna. Prvních čtyřiadvacet hodin se chladí beton, který je podkladem pro ledovou plochu. Ten musí mít teplotu mínus čtyři stupně. Během přípravy ledu provedeme až osmdesát nástřiků vodou,“ řekl Zdeněk Slavíček, správce zimního stadionu. Vodu chladí dvě čerpadla za pomoci solanky přidané do vody. Ledová plocha má ve finále výšku tři a až pět centimetrů. Hokejové hřiště na lounském zimním stadionu má rozlohu 28krát 60 centimetrů. Na led se tak mohli v pondělí vydat hned ráno malí hokejisté, večer proběhl trénink A mužstva. První zápas mají lounští hokejisté odehrát 18. září. V polovině září už budou mít tréninky v domovské hale všechny týmy. „Mám rád teplo, ale pro zahájení zimní sezony a tvorbu ledu, by byla lepší zima. Ale podařilo se,“ řekl s úsměvem Radek Příhoda, ředitel SSZML.
Během letní přestávky prošel zimní stadion kromě běžné údržby také z části modernizací. „Na návštěvníky čekají v kabině pro veřejnost nové skříňky, do nichž si mohou uložit své věci. Jedná se o samoobslužné skříňky, které se uzamknou po vložení desetikoruny, ta se jim po otevření vrátí. V šatně jsou také položeny nové gumy, stejně jako u střídaček,“ uvedl R. Příhoda. Všechny chodby na stadionu a hala byly vymalovány, stejně jako mantinely. Branky dostaly nové sítě. Hned při příchodu si návštěvníci jistě všimnou nových okének u pokladny, stejně jako dveří v hale pro veřejnost. Činnost organizaci i klubu je prezentována na nových informačních tabulích. „Provedli jsme také pravidelnou údržbu chladících kompresorů a čpavkové nádrže, ventilů a hladinoznaků. Řešili jsme také havarijní situaci, kdy bylo nutné vyměnit velký kus chladícího potrubí pod ledovou plochou. Výměny se dočkaly také vodovodní přípojky k chladicí věži, které už dosloužily. O provoz stadionu se během zimní sezony starají dva strojníci a dva ledaři, uklízečka a správce haly.
Na zimním stadionu od 6. září začne tradiční bruslení pro veřejnost, prozatím jen v úterý, na konci měsíce již také o víkendy. Chybět nebude Retrobruslení, které si ve své premiérové sezoně našlo řadu příznivců. Začíná v říjnu. Ve spolupráci s klubem HC Slovan začne od 18. září také Škola bruslení, která bude probíhat každé úterý a jeden den o víkendu. „Z padesáti volných míst máme již jedenačtyřicet obsazeno,“ dodal Z. Slavíček s tím, že si zájemci mohou na stadionu opět nechat nabrousit brusle. A to buď na počkání, nebo do tří dnů.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video