Budoucnost plavecké haly? Na výběr jsou tři varianty

Lucie Steklá 2016-09-07 11:58:00

Louny – Třetí varianta budoucí podoby plavecké haly v Lounech leží před tamními zastupiteli. Jedná se o návrh stavby kryté plavecké haly v areálu městského koupaliště v ulici Prokopa Holého. Tato varianta, ač se zdá z hlediska dostupnosti krytého i venkovního koupání v jednom areálu jako vhodná, naráží na mnoho nevýhod. Právě výhody a nevýhody třech nabízených možností mohou zastupitelům napovědět, jak o soudu plavecké haly rozhodnout.

Rada doporučení nedala
Návrhy se v minulých dnech zabývali lounští radní, sešla se koalice, následovalo jednání s opozicí. Žádné doporučení pro zastupitele z jednání ale nevzešlo. „Rada se na žádné variantě neshodla. Zastupitelé tak budou moci sami posoudit všechny tři možnosti, které se stavbě či rekonstrukci bazénu nabízejí. V každém případě se jedná o největší investici města od roku 1989. Bude to chtít pořádnou odvahu,“ uvedl Jan Čermák, místostarosta Loun s tím, že by se jednalo o první stavbu pro občany, již by město realizovalo. „Doposud jsme pouze rekonstruovali objekty, které byly postaveny za působení našich předchůdců,“ dodal.
Toto volební období nestačí
Jestli lounští zastupitelé některou z variant schválí, její realizace se určitě nestihne v tomto volebním období. Ať by se jednalo o rekonstrukci či novou stavbu. Schválí tak závazek vybudování stavby, která je pro občany potřebná. Ani tři doposud předložené varianty nemusí být konečné.
Zváží výhody a nevýhody
Stále ale platí, že možnost rekonstrukce či stavba nové haly na místě, kde stojí tři desetiletí, je nejlevnější a nejrychlejší variantou. Zastupitelé musí zvážit výhody a nevýhody, které byly zpracovány u všech tří. V blízkosti místa, kde stojí nyní, se navíc nachází sportovní hala a letní cvičiště. Jsou to tři sportoviště blízko sebe.
Navíc v odpoledních hodinách, kdy skončí pracovní doba na blízkých úřadech a ordinační hodiny na poliklinice, je v dosahu několika desítek metrů velké parkoviště. „Nedostatek parkovacích míst zejména v odpoledních hodinách a o víkendech, kdy jsou parkoviště využita obyvateli bytových domů, je zařazen jako jedna z nevýhod varianty stavby u koupaliště,“ uvedla Blanka Sunkovská, vedoucí odboru správy majetku města Louny s tím, že pro tuto zatím nejnovější možnost, není k dispozici žádný návrh stavebně technického řešení. „Dispozičně to možné je, ale podmínkou bude demolice obou budov koupaliště, sauny i vstupní budovy s restaurací,“ dodala vedoucí. S tím by souviselo omezení provozu koupaliště a jednalo by se o stavbu v sídlišti.
Zastupitelé mají před sebou tedy tři varianty: oprava a rozšíření s náklady 127 milionů korun, demolice a výstavba na stávajícím místě za 163 milionů, nebo demolice a výstavba v areálu letního koupaliště s náklady 181 milionů.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video