Chovatelé pořádali tradiční výstavu: Představily se přes čtyři desítky vystavovatelů

Alla Želinská 2016-10-27 09:11:00

Podbořany (bp, až) Sto čtyři výstavních králíků, sto deset holubů, 28 voliér drůbeže a 88 exotických ptáků; jedenáct čestných cen a tři poháry za holuby, osm čestných cen za drůbež a osm cen u exotického ptactva. Taková byla tradiční podzimní výstava králíků, holubů, drůbeže a exotického ptactva, která proběhla minulou sobotu ve výstavním areálu podbořanských chovatelů. Zároveň se letos konala také okresní výstava holubů.

V pátek od rána probíhalo posouzení králíků, holubů, drůbeže a exotického ptactva, u kterého zkušeným posuzovatelům asistovalo šest učňů ze SOŠ Podbořany. Už v pátek při posouzení dorazily do chovatelského areálu postupně tři stovky dětí ze základní školy v Podbořanech, které kromě zvířat navštívily také výstavu hub, jež se tam konala.
Chovatelskou výstavu obeslalo celkem 44 vystavovatelů z Žatecka, Podbořanska, Kadaňska, Vejprt, Mašťova a Rakovnicka. U králíků získali nejvíce bodů na kolekce Václav Špilar z Petrohradu na Český červený, Zdeněk Laštovka z Mašťova na České strakáče černé, František Kotrba z Kadaně na Stříbřité malé černé. V holubech bodoval Josef Voleský z Podbořan na Moravský pštros červený, František Tesař z Blšan na Český stavák modrý sedlatý a Jiří Rajniš z Hořan na Lahore stříbrná. Tito tři chovatelé v tomto pořadí nakonec získali i v okresní výstavě holubů (soutěž jednotlivců) poháry – 1. místo jednotlivců Josef Voleský, 2. místo František Tesař a 3. místo Jiří Rajniš.
Dále proběhla u holubů okresní soutěž o nejlepší základní organizaci. První místo získala ZO Podbořany 1413 b, 2. místo patří ZO Smolnice 1411 b a 3. místo ZO Staňkovice 1128 b. U drůbeže byli úspěšní Pavel Rabas z Kadaně, který si odnesl dvě čestné ceny za plemeno Paduánka zlatá bíle lemovaná a zdrobnělá Staroanglická bojovnice, Aleš Kopčík z Libočan na plemeno kachna čárkovaná a Erik Teinzer z Lišan za zdrobnělou Faverolku. U exotického ptactva byli nejúspěšnější dva chovatelé – Miloš Polívka z Podbořan, který získal tři čestné ceny, na Papouška královského a na kanáry, a Jiří Šmerák ze Staňkovic, který také získal tři čestné ceny na Výstavní andulky.
Na sobotní výstavu do chovatelského areálu zavítalo kolem 250 návštěvníků – přesně řečeno 131 platících dospělých a 120 dětí.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video